Događaji

Referendum

Matijašević: Kosor je rekla 'ne', referendum ide!

Matijašević: Kosor je rekla 'ne', referendum ide!

Svu dokumentaciju koja sadrži popise građana sindikati će prvo kopirati za svoju arhivu, radi se, kaže Matijašević, o 170 kilograma papira

Budući da je premijerka Jadranka Kosor odbila njihov zahtjev da prihvati više od 800.000 prikupljenih potpisa kao jasan stav građana da odbijaju promjene Zakona o radu (ZOR), sindikati će nastaviti s procedurom kako bi se proveo referendum. Kao sad stoje stvari, on bi se prema sindikalnom planu trebao održati na jesen

Premijerka je jučer na Novoj TV odbila naš prijedlog. Mi naš zahtjev povlačimo i okrećemo se pripremama za referendum. Znali smo da Vlada to neće prihvatiti. Željeli smo im samo iz ruku izbiti argument da zbog sindikata i ZOR-a moraju ići u rebalans proračuna', rekao je za tportal Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih akcija.

Svu dokumentaciju koja sadrži popise građana sindikati će prvo kopirati za svoju arhivu, radi se, kaže Matijašević, o 170 kilograma papira. Taj posao će trajati nekoliko dana i tek tada će 'autogrami' 813.016 građana biti spremni da se predaju u Sabor.

'Trenutak kad ćemo to učiniti ovisi samo o nama. Kad bi ih sad predali, uz njihovu provjeru i druge formalnosti, značilo bi da se referendum može održati i u kolovozu. Tad su mnogi na godišnjem odmoru i velike su vrućine, i to ne želimo', istaknuo je Matijašević.


Reci što misliš!