Događaji

Vodeni pakao

Poplave u Tajlandu - intervenirala i vojska

Poplave u Tajlandu - intervenirala i vojska

Tajlandski vojnici i jedini nosač aviona u toj zemlji krenuli su spašavati stanovnike grada na jugu zemlje, gdje je poplava došla sve do krovova kuća, nakon što je diljem zemlje prošli tjedan u poplavama poginulo 107 ljudi.

Grad Hat Yai se praktički pretvorio u mutnu močvaru, ceste su potpuno nedostupne, a željezničke linije prema gradu otkazane. Diljem grada su do kraja jučerašnjeg dana poplave došle do krovova, ali su se do jutra povukle, pa je vodostaj u gradu oko jednog metra.

Tropska depresija je tijekom nedjelje i ponedjeljka neprestano zasipala zemlju jakim pljuskovima, zbog čega je došlo do jakih poplava i klizišta. Meteorološka služba navodi kako se oluja kreće prema zapadu, ali upozorava da će četiri metra visoki valovi u nekim obalnim područjima i dalje uzrokovati klizišta.

Premijer Abhisit Vejjajiva rekao je da se radi o "jednoj od najgorih prirodnih katastrofa" koje su pogodile zemlju, a ratna mornarica je u pomoć poslala svoj jedini nosač aviona, koji rijetko napušta sidrište, kako bi stanovnicima pogođenog grada pomogao prevozeći helikoptere, manja plovila i zalihe.

Abhisit je rekao da su akcije spašavanja problematične zbog jakih struja, koje onemogućuju pristup čamcima, ali su mobilizirana veća plovila.

U listopadu je u dva tjedna pljuskova na sjeveroistoku i u središtu zemlje došlo do jakih poplava i klizišta, koje su odnijele 107 života, a najmanje šest milijuna ljudi pogođeno je poplavama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.