Sport

skokovi u vodu

KSV Zadar najuspješniji klub međunarodnog natjecanja

KSV Zadar najuspješniji klub međunarodnog natjecanja

U organizaciji Kluba skokova u vodu Zadar organizirano je međunarodno prvenstvo u skokovima u vodu Zadar Open 2024. Na natjecanju je sudjelovalo 60 skakača iz tri zemlje.

Osim domaćina sudjelovali su sportaši iz Gruzije i Mađarske. Sa osvojenih 20 medalja, od čega 8 zlata, 7 srebra i 5 bronci, KSV Zadar najuspješniji je klub natjecanja.

KSV Zadar predstavljalo je 19 skakača i skakačica: Anika Miočić, Petra Alinčić, Sara Marić, Maja Gribešić, Petra Vidaković, Andrija Bitanga, Mateo Grubešić, Dolores Benković, , Petra Boltužić, Ivor Majica, Leopold Cherstich, Luka Živaljić, Marko Huljev, Mikula Miočić, Zvonimir Botunac, Matija Štrkalj, Toni Krička, Leo Mandić i Matko Nežić.  

U kategoriji  juniora Marko Huljev je osvojio prvo mjesto sa daske 1m i 3m. Mikula Miočić je osvojio drugo mjesto sa daske 1m i 3m, dok je Luka Živaljić osvojio treće mjesto u obje discipline. U istoj kategoriji sa daske 1m Matko Nežić osvojio je 4 mjesto.

U kategoriji mlađih juniora Leo Mandić osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i 3m, dok je Zvonimir Botunac osvojio 3 mjesto sa daske 3m i drugo mjesto sa daske 1m. Sa daske visine 1m  Matija Štrkalj osvojio je peto mjesto, a Toni Krička je bio šesti.

U kategoriji mlađih kadeta Ivor Majica osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i 3m. Andrija Bitanga osvojio je 4. mjesto sa daske 1m i šesto mjesto sa daske 3m. Leopold Cherstich osvojio je peto mjesto sa obje discipline.

U kategoriji početnika sa daske 1m Mateo Grubešić je osvojio 2. mjesto.

U kategoriji juniorki sa daske 1m prvo mjesto osvojila je Dolores Benković.

U kategoriji kadetkinja prvo mjesto osvojila je Anika Miočić sa daske 1m i drugo mjesto sa daske 3m. Sa daske 1m ostvarila je i bodovnu normu za ulazak u reprezentaciju. Petra Boltužić osvojila je 3. mjesto sa daske 3m i drugo mjesto sa daske 1m.

U kategoriji mlađih kadetkinja sa daske 1m Petra Alinčić je osvojila treće mjesto dok je Maja Grubešić osvojila četvrto mjesto.

U kategoriji početnica sa daske visine 1m drugo mjesto osvojila je Petra Vidaković dok je Sara Marić osvojila sedmo mjesto.

Djecu su na natjecanju vodili treneri Goran Cerovečki, Nika Cerovečki, Maro Marić i Marko Sutlović.

 


Reci što misliš!