Kultura

hnk zadar

Premijera udruge Igrajmo se: Borba djevojčice Marine sa zloćudnom bolešću u predstavi "Laštik"

Premijera udruge Igrajmo se: Borba djevojčice Marine sa zloćudnom bolešću u predstavi

U utorak, 14. svibnja u zadarskom kazalištu Igrajmo se premijerno izvodi predstavu "Laštik". Tema predstave je borba djevojčice Marine sa zloćudnom bolešću (leukemijom), njen povratak u svakodnevni svijet.

O PREDSTAVI  LAŠTIK 

Predstava Laštik nastala je prema romanu Zorana Pongrašića Gumi-gumi ili Djevojčica koja je preskočila nebesa, napisanom prema istinitoj priči. Glavni lik je Marina, jedanaestogodišnja djevojčica čiji je lik utjelovila Greta Soldo. 

Tema predstave je borba djevojčice Marine sa zloćudnom bolešću (leukemijom), njen povratak u svakodnevni svijet. U početku se teško nosi s vrlo iskrenom, nesputanom i često nepromišljenom reakcijom okoline no  želja za životom i igrom dovodi do sretnog završetka priče koji nam je već otkriven u naslovu.

Ipak to priču ne čini manje zanimljivom, tekst je duhovit, izrečen svakodnevnim jezikom i uspješno nas na trenutke odmiče od težine teme koja time ne blijedi već zapravo postaje još značajnijom.  Igrajmo se u svojim predstavama nastoji približiti određenu problematiku ili pitanja za koja vjerujemo da je potrebno osvijestiti kako djecu, tako i odrasle.

Predstava ima snažnu poruku, a to jest da je zdravlje najvažnije i da ga je važno znati cijeniti, kao i snagu prijateljstva i biti zahvalan.

U vrijeme materijalnog življenja, virtualnog i nestvarnog svijeta kojim su naša djeca okružena važno je poticati svijest istinskih vrijednosti i održati prisutnost stvarnog u svim njegovim segmentima.

U predstavi sudjeluje oko 80 djece u dobi od 7 do 18 godina

AUTORSKI TIM

Redateljica: Matija Šango Šimurina

Dramaturginja: Nina Pavlović

Kostimografkinja: Anita Goreta

Grafičko oblikovanje plakata / fotografija: Robert  Brkljača

Maska i šminka: Petrunjela BodyPaint Art

Stručni suradnik: Nenad Pavlović

Lice s plakata: Greta Soldo (uz podršku Jakova Solda)

Oblikovanje svjetla: Frane Papić

Majstor tona: Mate Petričević

Glazbu uredili: Matija  i Robi 

igraju GLUMCI IGRAJMO SE ZADAR (dob od 7 do 18 godina)

tisak i obrada promidžbenog materijala DPI GRAFIKA

*Trajanje predstave: 1h 15 min

*CILJANA SKUPINA: predstava je namijenjena svim uzrastima; djeci od 7. godine na dalje. Posebno je preporučamo svima koji sudjeluju u radu s djecom i mladima i koji su dio odgojno obrazovnog sustava te roditeljima.

NAPOMENA: 

*CIJENA KARTE ZA ORGANIZIRANE DOLASKE UČENIKA IZNOSI  5,00 EURA  

(cijena karte u redovnoj prodaji iznosi 8,00 EURA).

 


Reci što misliš!