Događaji

28. međunarodna karnevalska povorka

Rijeku preplavilo 9000 maškara

Rijeku preplavilo 9000 maškara

Ljubitelji karnevala i maškara još su jednom postali ono što u svakodnevnom životu ne mogu biti i na smiješan način prstom uprli u stvari koje ih smetaju

U središtu Rijeke započela je 28. međunarodna karnevalska povorka, kruna karnevalskih svečanosti na Kvarneru, a i šire. Grad je obavijen šarenilom, plesom, pjesmom i bezbrižnošću, prenosi 24sata.hr

Ljubitelji karnevala i maškara još su jednom postali ono što u svakodnevnom životu ne mogu biti i na smiješan način prstom uprli u stvari koje ih smetaju. 

Na povorci sudjeluje oko 110 karnevalskih grupa s oko devet tisuća sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Riječ je o karnevalskim grupama s područja Primorsko-goranske i Istarske županije, Dalmacije, kontinentalnog dijela Hrvatske te inozemstva ( Italija, Mađarska, Crna Gora, Slovenija, Rumunjska,  Češka, Austrija, Srbija, i BiH). Ove godine u povorci sudjeluje najveći broj inozemnih sudionika do sada. 

Povorku tradicionalno zatvaraju Halubajski zvončari. Nakon toga uslijedit će primopredaja ključa grada iz ruku Meštra Tonija gradonačelniku Vojku Obersnelu koji će ključ čuvati do sljedećeg Riječkog karnevala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.