Događaji

odličan provod

U velikoj povorci Riječkog karnelala u nedjelju očekuje se više od 10.000 maškara

U velikoj povorci Riječkog karnelala u nedjelju očekuje se više od 10.000 maškara
Goran Kovačić/PIXSELL

Velika međunarodna karnevalska povorka 35. riječkog karnevala krenut će središtem grada u nedjelju, 11. veljače u podne, a u njoj se očekuju 104 maškarane skupine i 71 alegorijska kola te više od 10.000 maškara, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Na karneval, koji ove godine traje manje od mjesec dana, od 17. siječnja do 14. veljače, najavljen je dolazak 12 maskiranih skupina iz Hrvatske te 10 iz inozemstva - Italije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Srbije i Makedonije.
 
Prije nego što krene povorka, gledatelje će na Korzu zabavljati Prve riječke mažoretkinje, a nakon posljednje skupine, koju tradicionalno čine Halubajski zvončari, na moru u riječkoj luci zapalit će se pust i prirediti veliki vatromet te nastaviti karnevalska zabava na više mjesta u gradskome središtu.
 
Uoči velike povorke, u subotu će se održati Karnevalski bal na kojem će se prikupljati novac za Sportski savez osoba s invaliditetom i nabavu sportske opreme za sportaše s invaliditetom.
 
Gradonačelnik Vojko Obersnel pozvao je Riječane i njihove goste da u nedjelju dođu na karneval, koji je, uz njegovanje tradicije i običaja, postao prepoznatljiv riječki brend, turistički i ekonomski važan, o čemu svjedoče gotovo popunjeni smještajni kapaciteti u Rijeci i okolici.


Reci što misliš!