Događaji

Pobjednik - plavac mali 2011.

Završio prvi regionalni festival Dubrovnik FestiWine

Završio prvi regionalni festival Dubrovnik FestiWine

Sinoć je i službeno završio Dubrovnik FestiWine te su na završnoj večeri u restoranu Klarisa proglašeni pobjednici Dubrovnik FestiWinea, osvajači Dubrovnik FestiWine Trophy 2014, prenosi slobodnadalmacija.hr .

U utorak i srijedu, 22. i 23. u hotelu Lapad održalo se natjecanje/ocjenjivanje vina. Ocjenjivački sud bio je sačinjen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, pisaca, novinara, bloggera, vinskih trgovaca, promotora vina i vinske kulture, a na čelu suda je bio Bojan Kobal koji posjeduje službenu licencu za ocjenjivanje vina, redovito sudjeluje na brojnim svjetskim natjecanjima, a zaposlen je kao enolog u najstarijoj vinariji u Sloveniji Ptujska klet.

Pobjednik ocjenjivanja vina Dubrovnik festiWine Trophy 2014. je plavac mali 2011., vinogorje KOMARNA, Poljopromet d.o.o.

O pobjednicima festivala te o dodjeli FestiWine Trophy-a odlučilo je petnaest sudaca i to: Anna Aga (Grčka), Chris Alblas (Nizozemska), Vitomir Andrić (Hrvatska), Boris Bernašek (Hrvatska), Staša Cafuta Trček (Slovenija), Dušan Jelić, (Bih/Južnoafrička Republika/Srbija), Lars Torstenson (Švedska/Francuska), Dominique Vrigneau (Francuska/Velika Britanija), Željko Suhadolnik (Hrvatska), Tomaž Sršen (Slovenija), Quentin Sadler (Velika Britanija), Aleksandar Noršić (Hrvatska), Angela Muir (Velika Britanija) Bojan Kobal (Slovenija) i Darrel Joseph (Velika Britanija).

Pobjednike je proglasio Vido Bogdanović, tajnik ocjenjivačkog suda, a diplome najboljima su uručili sponzori te je na kraju diplomu za najbolje vino, pobjedniku, Polljoprometu, predao župan Nikola Dobroslavić.

Proglasili su se i pobjednici današnjeg događanja Spoj na slijepo - gdje se tražilo županijsko vino koje najbolje ljubi stonsku kamenicu, te je žiri podjednak broj bodova dao trima vinima - sve redom pobjednicima - malvasija Metković, grk Bire i pošip Intrada Krajančić. Sva ova 3 vina dobit će markicu - In love with Ston oyster 2014.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.