Događaji

Ostojić: Još nema katastrofe, a nadam se da je neće ni biti...

Ostojić: Još nema katastrofe, a nadam se da je neće ni biti...

Karlovac je obranjen, krećemo nizvodno niz Savu i primijenit ćemo ista iskustva. U Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji angažirano je oko 700 vojnika, a aktivni su i u Požeško-slavonskoj. Oni koji su na kritičnim točkama su u prednosti, jer se pripreme ne rade u zadnji čas. Još nije došlo do katastrofe, a nadam se da ni neće - rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je u nedjelju obišao Sisak i okolna ugrožena mjesta.

S Ostojićem su bili ravnatelj Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te general Ivan Jurić. Sastali su se s gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček te ostalim predstavnicima nadležnih službi.

Započelo se s radovima na ribnjaku u Letovaniću, a sanira se i nasip na tom području, koji je u lošem stanju.

- Čini se sve da se spriječi da naselja oko Letovanića budu odsječena - rekao je Perinić.

U Sisku kritično u ponedjeljak i utorak

Ozbiljna situacija na području Siska očekuje se u ponedjeljak i u utorak kada stižu dva vodena vala. Kupski iz Karlovca noćas će proći kroz Letovanić, a sutra će biti u Sisku, dok će vodeni val Save u Sisak stići u utorak gdje će se oba i preklopiti. Nadležne službe građane uvjeravaju kako je situacija stabilna te, zasada, evakuaciju ne očekuju.

'Četvrti Siska ne bi trebale biti ugrožene'

Voditelj Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković uvjerava kako gradske četvrti Siska ne bi trebale biti ugrožene, a u retencije se ispušta onoliko vode koliko je moguće. Slična situacija kao u veljači ponovit će se i sada u Odranskom polju, koje se zapunjuje i Kupom, a danas očekuju porast od 70-80 centimetara, piše Večernji list.

Retencija Lonjskog polja, u koju se ispušta Sava, puni se i vodama Pakre i Ilove, koje su na kutinskom području izazvale problema.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.