Događaji

Situacija u Karlovcu je katastrofalna

Karlovac: Voda poplavila naselja, ušla i u grad

 Karlovac: Voda poplavila naselja, ušla i u grad

Situacija u Karlovcu je katastrofalna. Kupa i Korana dosegle su rekordne vodostaje i voda je poplavila ne samo prigradska naselja nego je ušla u grad i službe doslovno brane kuću po kuću, rekao je Miroslav Rade, zapovjednik JVP Karlovac.

"Katastrofalno. Imali smo prošle godine poplavu koju još nitko nije vidio u Karlovcu tko je živ, a ova je još veća i još gora. Zadnjim trzajima pokušavamo spasiti koja kuća se da. Baš idemo spasiti kuću do kuće", rekao je Rade.

Imali su više zahtjeva za evakuaciju.

"Tu smo uz pomoć GSS-a uključivali i imali smo i neke evakuacije. U naselju Logorište idemo sada u evakuaciju ljudi. Puno je posla...", kaže Rade.

"Zaštita naselja Selce, tu nam je sada dosta kritično. Dalje imamo, kritično nam je stanje jako, tu ako pukne, poplavit će nam objekte i kuće. Gornje Mekušje, nasip...", dodaje Miroslav Rade.

Službe su u stanju pripravnosti na području sisačko-moslavačke županije i u Zagorju. Zbog vodostaja Save u Zagrebu na snazi su redovne mjere obrane od poplava.

Vodostaj je od jučer narastao za gotovo metar i pol. Redovne mjere proglašene su i na preljevu Jankomir i u Rugvici. Pavle Kalinić, pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama poručio je da Zagreb nije ugrožen i da su sve službe u stanju pripravnosti. No, kaže, moguće je da dođe do prodiranja podzemnih voda u podrume i do poteškoća u prometu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.