Događaji

Vodostaji kod Karlovca u opadanju, vodeni val se očekuje u Sisku

Vodostaji kod Karlovca u opadanju, vodeni val se očekuje u Sisku

Vodostaji rijeka kod Karlovca su u opadanju. Nakon rekordnih vodostaja, zbrajaju se štete, a vodni val se očekuje u Sisku...

 

Izvanredno stanje i dalje je proglašeno na Korani koja je kod Karlovca na 818 centimetara. Kupa kod Karlovca je na 816 centimetara. Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda:

"Uz provedbu svih potrebnih mjera ne bi trebalo biti ugroze za stanovništvo, ali u ovakvim je situacijama nužna suradnja sa županijom, jedinicama lokalne samouprave, vatrogascima, policijom i svima onima koji mogu pomoći", rekao je Đuroković.

U pripravnosti su i sve službe u sisačko-moslavačkoj županiji, gdje su danas proglašene izvanredne mjere obrane od poplava. Župan Ivo Žinić:

"Hrvatske vode su na vrijeme počele ispuštanje u određene naše retencije, Lonjsko polje, Gredsko polje i drugdje, gdje ima mogućnosti velike količine vode sada ispustiti i na taj način spriječiti velike katastrofe", rekao je Žinić.

Veliki vodeni val Kupe na području Lekenika i Siska očekuje se u noći na nedjelju i tijekom nedjelje. Tamo je sve spremno, kaže načelnik Lekenika, Ivica Perović.

"Zatvara se kanal, još dodatno se ojačava tzv. jumbo vrećama da ne bi došlo do prelijevanja rijeke Kupe sa zadnje strane prema Letovaniću. Osigurane su količine pijeska na svim najugroženijim dijelovima, ljudima koji će stambeni objekti biti ugroženi", rekao je Perović.

Traju pripreme obrane kuća od poplave i u Čičkoj Poljani, gdje se pune vreće s pijeskom. Tamo se dolazak vodenog vala očekuje u ponedjeljak.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.