Događaji

Borac

Unatoč zloćudnoj bolesti, Osječanin Ivica Kraljić, trči maratone

Unatoč zloćudnoj bolesti, Osječanin Ivica Kraljić, trči maratone

Ivica Kraljević (43) ispričao je dio svoje fascinantne životne priče koja je prije nekoliko tjedana, na iznenađenje sviju, kulminirala njegovim odlaskom u Tokio gdje je istrčao tamošnji maraton za 3 sata i 58 minuta.

Nekoliko dana nakon povratka iz Firenze gdje je istrčao jedan od svojih 10 rekreativnih maraton otkriven mu je ogorman  tumor. Liječnik je prvo napravio biopsiju, a kad je vidio o čemu je riječ, učinio je hitnu operaciju. Tada je Kraljić, koji je u ratu bio ranjen u trbuh i pretrpio pet operacija, odlučio da će se odvažno boriti s opakom bolešću. 

Kako je već imao pozivnicu za maraton u Bostonu, avionsku kartu iskoristio je za odlazak na razgovor s tamošnjim liječnicima o nastavku liječenja protonskim zračenjem. Dok je u Europi to još uvijek eksperimentalno, u SAD-u je to uobičajen način liječenja. Propustio je taj maraton, jedini koji mu nedostaje u kolekciji "Big Six", a to su maratoni u Bostonu, New Yorku, Londonu, Chicagu, Berlinu i Tokiju. Nakon Bostona išao je u München na protonsko zračenje gdje je odradio 30 terapija. Iako su mu nalazi bili dobri, postupno se počeo vraćati trčanju. Ispočetka je hodao, a onda se počeo pripremati za Tokio koji mu je najdržai događaj u žiovtu jer zna što mu je sve prethodilo. 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.