Događaji

Održana humanitarna prodaja majica za "punoljetni" Terry Fox Run

Održana humanitarna prodaja majica za

Ususret ovogodišnjem, 18. po redu Terry Fox Runu koji će se održati 24. rujna na zagrebačkom Jarunu, u subotu je u Bogovićevoj ulici održana humanitarna prodaja majica.

Majice s vizualima akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna prodavali su volonteri i predstavnici organizatora, a program je vodila stand-up komičarka Marina Orsag.
 
U trci na Jarunu koja je središnji događaj ove humanitarne akcije mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla na stazi dugoj 6.3 kilometara, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. Program na Jarunu započinje u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.
 
U 17 godina održavanja trka je okupila više od 100.000 sudionika, a prikupljeno je više od 6,3 milijuna kuna za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. 
 
Trku organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Središnjeg državnog ureda za šport te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
 
Utrka se svake godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no, trku nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.
 


Reci što misliš!