Događaji

ECA saga

Unatoč najavama iz ECA, hidroavioni ni danas nisu poletjeli

Unatoč najavama iz ECA, hidroavioni ni danas nisu poletjeli

Iako je kompanija European Coastal Airlines za danas najavljivala ponovni početak letova svojih hidroaviona, i na svojoj Facebook stranici pozvala putnike da rezerviraju letove po promotivnoj cijeni, to se do poslijepodneva ipak nije dogodilo.

Ponovno pomaknuli datum početka letenja

Hidroavioni su i dalje su prizemljeni, a na svojoj internetskoj stranici, u obavijesti o početku letova datum je izmijenjen s 25. na 26. kolovoza. To je već treći puta nakon prizemljenja da kompanija najavljuje početak letova, a ovaj puta je najava izgledala vrlo ozbiljno jer su pozvali putnike da rezerviraju karte uz promotivni popust na cijenu od 30 posto.

"Sretni smo obavijestiti sve naše putnike kako ECA nastavlja s letovima od četvrtka, 25. kolovoza. Rezervirajte svoj let već danas i proslavite s nama uz uštedu do 30% ", objavili su 22. kolovoza na svom Facebooku.

ECA-i je 22. kolovoza vraćena Svjedodžba za obavljanje komercijalnog zračnog prijevoza (AOC), no iz podataka Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo vidljivo je da sada imaju samo jedan hidroavion. Radi se o hidroavionu danske kompanije Nordic Seaplanes, koji je također bio prizemljen jer leti pod licencom ECA.

Danci su ponovno uspostavili letove, no hidroavionima ECA koji su letjeli u Hrvatskoj privremeno su oduzete Potvrde o provjeri plovidbenosti te se čeka da se uklone utvrđeni nedostaci.

Agencija potvrdila probleme s održavanjem

Index je prvi i zasad jedini objavio informacije o opasnim propustima kod održavanja hidroaviona, kojima je ECA, prema podacima koje su iznosili, dnevno prevozila 400 putnika.

Nakon provedenog inspekcijskog nazora Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, flota je prizemljena do otklanjanja problema.

Iako je izvršni direktor ECA, Klaus Dieter Martin u više navrata tvrdio da se radi o problemima s dokumentacijom, iz Agencije su potvrdili da se ne radi o administrativnim problemima, već se glavnina nedostataka odnosi na održavanje hidroaviona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.