Crna Kronika

Pretučen

Brutalno pretukli predsjednika Industrogradnje, Sanader upozorava policiju

Brutalno pretukli predsjednika Industrogradnje, Sanader upozorava policiju

Hitno je prebačen u Kliniku za traumatologiju, no njegovo je zdravstveno stanje za sada još nepoznato

Dva su nepoznata muškarca pretukla željeznim šipkama Josipa Galinca (36), predsjednika uprave Industrogradnje. Premijer Ivo Sanader vrlo je oštro reagirao na vijest.

Napad se dogodio nešto prije 16 sati u Vukovarskoj ulici u Zagrebu ispred zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo poljoprivrede.

Galincu su u klasičnoj 'sačekuši, s leđa prišla dvojica muškaraca te su ga počeli brutalno udarali metalnim šipkama sve dok nije pao na tlo te su potom pobjegli.

Galinec je, doznajemo, ostao ležati u nesvijesti i krvi.

Hitno je prebačen u Kliniku za traumatologiju, no njegovo je zdravstveno stanje za sada još nepoznato.

Glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba potvrdila je da je Galinac pretučen, no više pojedinosti o napadu i težini ozljeda ni ona nije znala reći.

Premijer Ivo Sanader na vijest je reagirao tako što je rekao da će se, ako zagrebačka policija nije spremna riješiti učestale napade u posljednjih nekoliko mjeseci, morati razmisliti o novim kadrovskim rješenjima.

Također je potvrdio da Marijan Benko ostaje na mjestu ravnatelja policije.

Galinec je, inače, poznati financijaš i broker, a prije dvije godine je kao direktor tvrtke 'Postius usluge', najvećeg dioničara Industrogradnje, postao predsjednik Uprave te tvrtke.


Reci što misliš!