Crna Kronika

Presuda

Triljskom monstrumu Pezelju 31 godina za ubojstvo Kristine Šušnjare

Triljskom monstrumu Pezelju 31 godina za ubojstvo Kristine Šušnjare

Odvjetništvo smatra da je Pezelj djelovao svjesno i proračunato

Sudac Bruno Klein na Županijskom sudu u Splitu Luki Pezelju dosudio je 28 godina zatvora zbog ubojstva i 4 godine zbog pokušaja silovanja i odredio jedinstvenu kaznu zatvora od 31 godine. Pezelj je godinu dana proveo u pritvoru. Pezelj će izaći iz zatvora kad će imati 57 godina, javlja 24sata.hr

Kajao se na zadnjem ročištu

Duboko se kajem što sam ubio tu djevojku, plačnim glasom rekao je Luka Pezelj (26) na zadnjem ročištu suđenja za ubojstvo Kristine Šušnjare (21). Državna odvjetnica zatražila je maksimalnu kaznu od 40 god. zatvora jer, kaže, neuspjeli pokušaj silovanja i okrutno ubojstvo nemaju alternative. Odvjetnik Željko Gulišija pokušao je štićeniku smanjiti kaznu negirajući pokušaj silovanja i izvršenje ubojstva na okrutan i podmukao način opravdavajući Pezelja da ima pasivno-agresivnog poremećaja. Odvjetništvo smatra da je Pezelj djelovao svjesno i proračunato.

Nasmrt ju je zatukao francuskim ključem

Iako je monstrum Luka Pezelj u iskazu danom policiji tvrdio kako nije pokušavao silovati mladu Kristinu Šušnjaru, policijska istraga ubrzo je pokazala drugačije. Pezelj je 5. siječnja ove godine ugledao 21-godišnju djevojku kako stopira na triljskom mostu.

Navodno mu se sviđala od prije. Ponudio joj je prijevoz do Sinja gdje se Kristina trebala susresti s prijetljicom. No, monstrum je skrenuo s puta pod izlikom da mora do kuće kako bi uzeo nešto novca. Odveo ju je do pustog mjesta gdje ju je pokušao silovati. Bijesan zbog njezinog odbijanja i otpora koji mu je pružala, manijak ju je francuskim ključem nasmrt zatukao.

Dok ju je tukao, klečao je na njezin prsima te joj zgnječio unutarnje organe. Nakon monstruoznog zločina, dijelove Kristinine odjeće zapalio je u kaminu. U nedjelju, 6. siječnja, roditelji su nakon cjelovečernje potrage za svojom kćeri nestanak prijavili policiji. Polugolo tijelo nesretne djevojke pronašao je slučajni prolaznik uz cestu prema Blatu na Cetini, tri dana nakon njezina nestanka. Bilo je prekriveno granjem i s crnom jaknom preko glave, krvavo. Tijelo su pokušalai identificirati članovi rodbine, sli zbog teških ozljeda nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je to ona.

Monstrum je prvo priznao svojim ukućanima a potom, i policiji. Tvrdio je da ju nije htio silovati, već da je sve samo prikazao kao silovanje jer se uspaničio. U iskazu je naveo kako je Kristina slučajnu pala prilikom izlaska iz auta i udarila glavom o beton. Monstruoznog zločinca potom je napustio i njegov dovjetnik Ante Šušnjara koji mu je bio dodijeljen po službenoj dužnosti. Nakon što se našao iza zatvorskih rešetaka, Pezelj je u više navrata prijetio da će se ubiti, a to je i pokušao rezanjem žila na ruci.

Tvrdio je u da mu je Kristina u snu poručila da se ubije. Suđenje ovom monstrumu počelo je 15. rujna. Na suđenju na kojem su se iznosili detalji zločina plakala je i članica sudskog vijeća. Psihijatrijski vještaci tada su utvrdili kako je Luka Pezelj normala i ubrojiv, no intelektualno ispod prosjeka.


Reci što misliš!