Crna Kronika

Droga

Uhićen 31 švercer kokaina iz Južne Amerike

Uhićen 31 švercer kokaina iz Južne Amerike

Policija razbila narko lanac

Koordiniranom akcijom sedam hrvatskih policijskih uprava 15. siječnja u ranim jutarnjim satima započela je akcija kojom je uhićena 31 osoba, pod sumnjom za krijumčarenje više desetaka kilograma kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku.

Operativnom akcijom Domalg obuhvaćena je kriminalna skupina za koju se sumnja da je u vremenskom razdoblju od 2005. do danas iz Južne Amerike, uglavnom preko Španjolske, prenosila kokain namijenjen ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, izvijestio je Večernji list.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije istaknuto je da je, kada je policija prikupila određena saznanja o kriminalnim radnjama ove skupine, u dogovoru s USKOK-om, uspostavljena suradnja s uredom DEA-e u Beču i policijama iz više zemalja.

Koordiniranom akcijom sedam hrvatskih policijskih uprava 15. siječnja u ranim jutarnjim satima započela je akcija kojom je uhićena 31 osoba, a nad njima se provodi kriminalistička obrada.

U njihovim stanovima i drugim objektima te automobilima pronađeno je 160 grama kokaina, 300 grama heroina te više komada raznih vrsta oružja. Kriminalistička obrada je u tijeku, a policija je istaknula da je tijekom ranijeg postupka u ovoj operativnoj akciji zaplijenjeno i šest kilograma kokaina u zračnoj luci u Madridu. Španjolska je, naime, jedan od glavnih europskih centara za distribuciju kokaina.

Istodobno, zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su na zagrebačkome narkotržištu prodavali kokain te je zaplijenila drogu čija je vrijednost na ulici procijenjena na sto tisuća kuna.

Tijekom kriminalističke obrade nad uhićenim 39-godišnjakom i 47-godišnjakom policija je zaplijenila 206,8 grama kokaina i 2,2 grama hašiša. Naime, 39-godišnjak je nabavljao veće količine kokaina i prodavao ga zajedno sa 47-godišnjakom, a skrivali su ga u nenaseljenome šumovitom dijelu Podsuseda, gdje je pronađena staklenka sa 205 grama kokaina pakiranog i pripremljenog za daljnju preprodaju. Policija je pri uhićenju 47-godišnjaka pronašla 1,8 grama kokaina i 2,2 grama hašiša.

Uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge privela ih je istražnome sucu zagrebačkoga Županijskog suda u Zagrebu.


Reci što misliš!