Crna Kronika

Pucnjava

Otac pucao, sin pokušao preuzeti krivnju

Otac pucao, sin pokušao preuzeti krivnju

Otac i sin su u nedjelju poslijepodne privedeni istražnoj sutkinji Županijskog suda u Karlovcu

Policija je istragom utvrdila da braću Zdravka i Zorana Udorovića nije ranio 18-godišnji Frane Velić, već njegov 48-godišnji otac koji nosi isto ime i prezime! Mladić je, kako se doznaje, pokušao na sebe preuzeti krivnju za zločin, ali policija je utvrdila da je on pucao samo u zrak, zbog čega je priveden i optužen zbog dovođenja u opasnost života i imovine.

Otac i sin su u nedjelju poslijepodne privedeni istražnoj sutkinji Županijskog suda u Karlovcu. Policija je utvrdila da su obojica muškaraca pucala iz pištolja, s obzirom na to da su im na rukama pronađeni tragovi baruta. I stariji i mlađi Filip Velić su dobro poznati karlovačkoj policiji. No, sva kaznena djela koja su dosad počinili su lakše prirode.

Istovremeno se braća Zdravko i Zoran nalaze u bolnici. 23-godišnji Zoran, koji je ranjen u glavu, nalazi se u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu te je i dalje u kritičnom stanju. Liječnici se bore za njegov život, ali još je prerano kazati hoće li se izvući. 21-godišnji Zdravko je, pak, s ranama trbuha i prsa smješten u ogulinsku bolnicu i njegovo je stanje stabilno.

Podsjećamo, zločin se dogodio jučer u Oštarijama kraj Ogulina, i to za vrijeme natjecanja konja u vučenju kladiva. Prije nego što je obračun počeo, otac i sin Velić su se s braćom Udorović družili za šankom uz alkohol i cajke i činilo se da se svi dobro zabavljaju. No, u jednom trenutku došlo je do fizičkog obračuna, pa je potegnut i pištolj. Nagađa se kako je svađa izbila zbog neriješenih dugova, a braća Udorović, koja nisu bila naoružana, izvukla su deblji kraj.

Otac i sin sjeli su u luksuzni BMW X5 terenac i dali se u bijeg. Zajedno s njima bila su još tri muškarca. Pucnjava se dogodila oko 13 sati, a policija je terenac u kojem su muškarci bježali presrela oko sat vremena kasnije na Ilovcu. U akciji uhićenja sudjelovalo je šest policijskih automobila i marica, a svjedoci pričaju kako je sve ličilo na scenu iz akcijskog filma.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.