Kultura

Wings for life world run

Koncert Matije Cveka kao zagrijavanje za Wings for Life World Run

Koncert Matije Cveka kao zagrijavanje za Wings for Life World Run

U subotu 4. svibnja, večer prije Wings for Life World Run spektakla koncert Matije Cveka na zadarskom Forumu dodatno će zagrijati atmosferu.


Sve je bliže 11. izdanje Wings for Life World Run utrke. Ovaj humanitarno-trkački spektakl omiljen je diljem svijeta, sa stotinama tisuća uključenih sudionika koji u isto vrijeme trče na šest kontinenata svake godine.Wings for Life World Run od samog početka posebno je toplo primljen u Hrvatskoj. U našoj zemlji svake prve svibanjske nedjelje deseci tisuća zaljubljenika u kretanje pokušavaju istrčati što dužu distancu, prije nego ih ulovi presretačko vozilo.

U 2024. godini Wings for Life World Run trčat će se diljem Hrvatske putem aplikacije, a središnja utrka ponovo će biti u Zadru. Tamo će 5. svibnja točno u 13 sati osam tisuća natjecatelja i natjecateljica jurnuti zajedno s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.
Zadar je i inače poznat po jedinstvenoj pozitivnoj atmosferi, kao i po zajedništvu koje se može osjetiti za vrijeme, tijekom i nakon Wings for Life World Run utrke. To će ove godine biti dodatno začinjeno, jer u subotu, večer prije utrke atmosferu će zagrijati svojim koncertom Matija Cvek.

Ovaj nagrađivani pjevač osvajač je Porina za pjesmu godine, album godine i najbolju mušku vokalnu izvedbu. Na zadarskom će Forumu 4. svibnja još jednom oduševiti, na radost svih onih koji će se okupiti u gradu zbog Wings for Life World Runa. Zato nije iznenađenje da će startnine za zadarski Wings for Life World Run i ove godine biti unaprijed rasprodane, a grad i okolica će također biti krcati navijačima koji će davati podršku natjecateljima duž cijele rute, sve do Šibenskog mosta. Važnu ulogu u cijeloj priči imat će definitivno i volonteri. Njih gotovo tisuću svake godine nesebično pomaže oko organizacije ovog događanja i važni su za uspjeh Wings for Life World Runa jednako kao i sami sudionici.


Ove godine očekuje se ponovo u Zadru velik broj uključenih volontera, svjesnih da je rad na ovoj utrci jedno sasvim posebno iskustvo. Mjesta među volonterima još ima, a tko se želi prijaviti i tako postati dio Wings for Life World Run tima, može to napraviti na OVOM LINKU! Odlična vijest je i ta da svi volonteri, ali i sudionici zadarskog Wings for Life World Runa ili utrke uz aplikaciju, dobivaju adidas majicu.

Prenosi RedBull.hr
 


Reci što misliš!