Crna Kronika

Što li krije?

Kerumu provalili u vilu par dana prije pljačke, a on "zaboravio" prijaviti policiji?

Kerumu provalili u vilu par dana prije pljačke, a on

Splitska policija i dalje nema osumnjičenog za pljačku dva milijuna kuna iz vile splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Nije pomogla čak ni fotografija vrlo izvjesnog počinitelja, koju je policija objavila prije par mjeseci. Mladić sa snimke kao da je u zemlju propao. Nitko ga ne zna!

Nekooperativnost oštećenika najveći problem policiji

Slučaj je i dalje obavijen velom tajne. Zar je moguće da u četiri mjeseca policija nije uspjela ustanoviti o kome bi se moglo raditi?! Čini se da jest, a to zapravo i ne čudi. Kod ovakvih slučajeva, policiji je najteže jer oštećenici nisu nimalo kooperativni. Ispalo je tako i s Kerumom. Otkrilo se, naime, da mu je u vilu provaljeno i par dana prije pljačke milijuna, a to Kerum policiji nije prijavio. Zbog čega, valjda samo on zna. Možda je od silnih problema koji su ga stisnuli u zadnje vrijeme, jednostavno smetnuo s uma.

Vjerovnici poslali provalnike da naplate dug?

Nije nikakva tajna da je Kerum u priličnim problemima financijske prirode. Stišću vjerovnici, a stišću i oni koji su mu posuđivali novac, koji se unatoč krizi trošio na luksuziranje i kocku. Da nije netko jednostavno došao po dug?

Kerum morao dokazati odakle mu dva milijuna kuna

Istraga ovog slučaja Kerumu je vjerojatno samo glavobolju donijela. Naime, kako Index doznaje, između ostalog, morao je istražiteljima i dokazati odakle mu dva milijuna kuna gotovine. Ako je dobit, odakle je, i slično. Ne drži baš svatko milijune doma ispod "kušina" pa čak ni biznismeni Kerumovog kalibra. No, s obzirom da je iz Kerum d.o.o. pokupio sve što se pokupiti moglo prije no što vjerovnici lupe ovrhu i naplate potraživanje, za pretpostaviti je da s porijeklom milijuna ne bi trebalo biti većih problema. Veći će problem u perspektivi Kerumu biti što nosi pare koje traže vjerovnici, a to bi se moglo shvatiti i kao izbjegavanje obaveza, za što je zakon predvidio stanovite sankcije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.