Crna Kronika

Prevara

Žrtvu zaplašio ovrhom pa došao do vrijedne imovine

Žrtvu zaplašio ovrhom pa došao do vrijedne imovine

U splitskom istražnom zatvoru zadržan je prevaranat kojega se sumnjiči da je 66-godišnjeg poznanika uvjerio da mu je imovina pod ovrhom pa ga naveo da mu prepiše automobil i nekretnine vrijedne oko 15 milijuna kuna.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja uhitila 47-godišnjaka kojega tereti za prijevaru navodno počinjenu od svibnja do studenog 2012.

Osumnjičenik je, kako se doznaje, sa svojom "žrtvom" sklopio ugovor o reguliranju međusobnih prava, prema kojem se, s obzirom da 66-godišnjak nije poznavao pravne propise, obvezao da će mu pomoći u rješavanju poslovnih problema, ishodovanju kredita te brinuti o njegovim interesima u postupcima pred državnim tijelima.

Policija sumnja da je prevarant 66-godišnjaku prezentirao netočne podatke, između ostalog i to da mu je pokrenuta ovrha nad nekretninama te ga je, održavajući ga u zabludi, naveo da potpiše ugovor kojim mu je darovao dvije nekretnine i vozilo, a sve kako bi ih "sačuvao od ovrhe".

Osumnjičenik je nakon toga jednu nekretninu prodao, a novac zadržao za sebe. Materijalnu štetu policija procjenjuje na oko 15 milijuna kuna, a protiv 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava i određen mu je istražni zatvor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.