Biznis

odlične najave

Benkovački poduzetnici imaju priliku za rad u novoj poslovnoj zoni

Benkovački poduzetnici imaju priliku za rad u novoj poslovnoj zoni

Do 2023. godine Grad Benkovac realizirat će 15 razvojnih projekata vrijednih 25 milijuna eura koji će doprinijeti oživljavanju tog prostora. Jedan od značajnijih projekata je izgradnja poslovne zone Benkovačko selo vrijednosti 15 milijuna kuna.

U tijeku je ishodovanje projektne dokumentacije za predviđene razvojne projekte, među kojima i ovog, za Benkovac vrlo značajnog projekta kaže Josipa Rubelj iz benkovačke gradske uprave:

- Bit će to stvarno prilika da se poveća taj gospodarski razvoj da povećamo kapacitete na području Grada Benkovca upravo za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a u daljnim nekakvim planovima te poduzetničke zone je i izgradnja možda poduzetničkog inkubatora što bi značilo za sve poduzetnike početnike da ćemo im omogućiti lakši početak u otvaranju novih poduzeća.

Benkovački poduzetnici već su iskazali veliko zanimanje za poslovnu zonu.

Predviđeni prostor za poslovnu zonu prostire se na površini od 37 hektara. Unutar obuhvata planirano je 30 građevinskih parcela namijenjenih za izgradnju građevina u proizvodnji, izgradnju nekakvih manjih proizvodnih pogona s naglaskom na tradicionalnu proizvodnju gdje ćemo se isključivo okrenuti na ovo nešto što je specifično vezano uz proizvodnju na našem području to je proizvodnja kamena, poljoprivrednih proizvoda itd. 

Izgradit će se cestovna mreža u zoni i priključak na državnu cestu, telekomunikacijske mreže, vodovodne mreže, sustav odvodnje i sustav plinoopskrbe te spajanje  odvodnje otpadnih voda na postojeći uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.   

Tako će sadašnji i potencijalni korisnici imati potpuno opremljenu infrastrukturu za početak poslovanja i stvaranje profita što će otvoriti mogućnost za novo zapošljavanje odnosno smanjenje nezaposlenosti u Gradu Benkovcu.  


Reci što misliš!