Biznis

Sjednica Gradskog vijeća

Usvojen prijedlog UPU gospodarske zone Crno

Usvojen prijedlog UPU gospodarske zone Crno

Realizacijom zone i dovođenjem poznatih svjetskih brendova, Zadar će iz perspektivnog izrasti u vrlo uspješan grad iako će u zonu biti potrebno investirati znatna sredstva u infrastrukturu, rekao je Kolega

Gradsko vijeće Zadra usvojilo je jučer konačni prijedlog UPU gospodarske zone Crno. Zadarski gradonačelni Živko Kolega naglasio je da bi 400 ha današnjeg krša i niskog raslinja sjeverosistočno od naselja Crno, uskoro moglo postati motor razvoja Zadra.

'Radi se o tipičnom razvojnom, a ne politikanskom projektu. Postavlja se pitanje zašto ga nismo pokrenuli prije 5-6 godina. Tad još nismo znali kuda će prolaziti trasa spojne ceste iz Gaženice na čvorište Zadar 2, a i neki drugi uvjeti nisu bili jasni. Realizacijom zone i dovođenjem poznatih svjetskih brendova, Zadar će iz perspektivnog izrasti u vrlo uspješan grad iako će u zonu biti potrebno investirati znatna sredstva u infrastrukturu', rekao je zadarski gradonačelnik Živko Kolega.

Cijela zona bit će isparcelizirana s parcelama površine od 10 do 15.000 m/2, s time da će površina najmanje parcele biti 2.000 'kvadrata'. U prvoj etapi izgradit će se dio uz cestu D-8 i prema Babindubu.

Na jučerašnjoj sjednici pokrenute su izrade urbanističkih planova uređenja pojasa Dikla, uvale Brgdetti 1., uvale Jazine te izuzetno zanimljivog i atraktivnog prostora od Foše preko Kolovara do granice s UPU Karma.

UPU Foša-Kolovare obuhvaća prostor koji ima i definirano pomorsko dobro, oko bolničkog kruga, te uzak pojas od prometnice Kolovare do mora.


Reci što misliš!