Biznis

Poslovanje

Produljeni vikend donio HAC-u 20 milijuna kuna

Produljeni vikend donio HAC-u 20 milijuna kuna

Tijekom produljenog vikenda, u periodu od 6. do. 10. lipnja, Hrvatske autoceste (HAC) ubrale su od cestarina 19,4 milijuna kuna bez PDV-a, prenosi HRT. Autocestama u nadležnosti HAC-a zabilježen je promet 446.619 vozila.

Hrvati, a ni turisti, sudeći prema zabilježenim brojkama, nisu tako izbjegavali autoceste unatoč poskupljenju cestarina. Podsjetimo, od 7. lipnja poskupjele su cestarine za autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A4 Zagreb-Goričan, A3 Bregana- Zagreb-Lipovac, A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj, A6 Bosiljevo 2-Rijeka te A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i Krčki most.

Novim obračunom cestarina je povećana za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama, ali ne i korisnicima ENC usluge. Svim korisnicima ENC usluge cijena cestarine ostala je nepromijenjena jer su dobili dodatni popust koji izjednačuje novu cijenu na razinu stare cijene cestarine.

Korisnici koji se u razdoblju od 1. do 30. lipnja registriraju i uđu u sustav ENC usluge pre-paid, za uplaćenih 500 kuna dobit će uređaj za 1,25 kuna i dodatnih 50 kuna cestarine kao poticaj za korištenje ENC uređaja. Za uplaćena sredstva i ostvarene popuste nema vremenskog ograničenja potrošnje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.