Biznis

Kriva strategija?

Propao Gemini Consulting, tvrtka za poslovno savjetovanje Damira Novotnya

Propao Gemini Consulting, tvrtka za poslovno savjetovanje Damira Novotnya

Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici tvrke Gemini Consulting, agencije za poslovno savjetovanje kojoj je direktor ekonomski strateg Hrvatske seljačke stranke (HSS) Damir Novotny, da u roku 15 dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke, kojoj je u skraćenom stečajnom postupku utvrđen dug od 545.390 kuna.

U oglasu Trgovačkog suda pozivaju se i vjerovnici Gemini Consultinga da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka i predujme novac za namirenje troškova stečajnog postupka.

Ako vjerovnici to ne učine, ili ako u roku 15 dana zastupnici Gemini Consultinga ne predaju popis imovine i obveza, sud će smatrati da je tvrtka nesposobna za plaćanje i donijet će rješenje o otvaranju i zatvaranju skraćenog stečajnog postupka.

Tvrtku Gemini Consulting 2002. godine osnovala je njemačka tvrtka T&MC Management und Beteiligungsgesellschaft, a direktor joj je Damir Novotny, ekonomski analitičar, član HSS-a i bivši član Savjeta Hrvatske narodne banke, koji je često isticao da izlaz iz teške gospodarske situacije vidi jedino u privatizaciji i prodaji dijela javne imovine.

Prema posljednjim predanim podacima, Gemini Consulting je 2012. godinu završio s 13.832 kuna gubitka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.