Biznis

Stečaj prijeti i Udruzi nezaposlenih

Stečaj prijeti i Udruzi nezaposlenih

Trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio oglas kojim se pozivaju zastupnici Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske (UNRH) da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obveze te udruge s 14.728 kuna utvrđenog duga.

U sudskom oglasu pozivaju se i vjerovnici Udruge nezaposlenih da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnici nezaposlenih ili njihovi vjerovnici u zakonskim rokovima sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga nezaposlenih osnovana je u listopadu 2012. U registru udruga navodi se da joj je predsjednik Antonio Martinec, a među osobama ovlaštenim za zastupanje navodi se i tajnica Tamara Poduška.

Kao cilj UNRH-a istaknuto je 'osmišljavanje i provođenje projekata i programa cjeloživotnog učenja i stjecanje znanja i vještina, a radi podizanja konkurentnosti na tržištu rada' te organiziranje radionica za edukaciju članova udruge kako bi predavali što 'kvalitetnije prijave za zaposlenje'.

Udruga nezaposlenih Republike Hrvatske je, prema dostupnim informacijama, posljednji puta bila aktivna u prosincu 2013. kada je na facebooku pozivala nezaposlene da iskoriste prigodu na besplatno učlanjenje, a dotad je organizirala jednu humanitarnu akciju za prikupljanje novčane pomoći najugroženijima za njihov 'novi početak' o čijem rezultatu i iznosu prikupljenog novca nije izvijestila.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.