Zabava

maškarana fešta

U subotu Karnevalske igre u sklopu „Virskih maškara 2018“

U subotu Karnevalske igre u sklopu „Virskih maškara 2018“
Ivan Brčić

Karnevalske igre su sportsko - zabavna manifestacija koja za cilj ima okupljanje, natjecanje i zabavu karnevalskih grupa.

Uvodni program s početkom u 16:30 sati donosi mini Karnevalske igre za osnovnoškolce. Očekuje se nastup učenika petih i šestih razreda OŠ Privlaka.

"Testirati ćemo njihove vještine putem nekoliko zabavnih igara kao što su skakanje u vrećama, prenošenju kašeta te potezanje konopa", poručuju organizatori.

Program se nastavlja u 18.00 sati Karnevalskim igrama gdje se, uz grupu domaćina iz Vira, očekuje nastup maškaranih grupa iz Maribora, Solina, Dubrovnika, Ploča te sa Otoka Zlarina.

Ekipe će omjeriti svoje snage u raznim disciplinama kao što su alka, drvosječa, skakanje u vrećama, držanje krigle te povlačenje konopa. 

Zanimljivo je za istaknuti da je grupa iz Maribora sastavljena od igrača koji su aktualni pobjednici projekta City Games, a grupa iz Ploča je aktualni prvak hrvatske dok je grupa iz Solina bivši višestruki prvak hrvatske. Upravo je grupa iz Solina bila pobjednik karnevalskih igara koje su se po prvi puta održale prošle godine na Viru.
 
U sklopu programa održati će se i izbor za miss, gdje će svaka karnevalska grupa predložiti svoju predstavnicu. 

Tako će se, putem nekoliko zadataka i izazova, okruniti najatraktivniju missicu Karnevalskih igara. 
 
Oko 20:00 sati, odmah nakon završetka natjecateljskog dijela programa, zabava se nastavlja do dugo u noć uz zadarsku grupu „Vista“.  Ulaz je slobodan.

 
"Možemo zaključiti da nas nakon super-uspješnih prošlogodišnjih igara ove godine očekuje još luđa maškarana zabava na Virskoj rivi, a sve to zahvaljujući organizatorima Vir turizmu i agenciji Adria events uz pokroviteljsktvo Općine Vir", zaključili su Virani. 
 
Život je Karneval, maškare su na Viru!


Reci što misliš!