Zabava

Filmovi iz 31 zemlje na Tribeca Film Festivalu

Filmovi iz 31 zemlje na Tribeca Film Festivalu

Filmovi iz 31 zemlje, od kojih mnogi govore o borbi u svakodnevnom životu i predstavljaju zvijezde kao što su Richard Gere, James Franco i Dakota Fanning, biti će prikazan na 14. Tribeca Film Festivalu.

Više od 6.200 naslova iz zemalja od Kostarike i Islanda do Albanije i Južne Afrike prijavljeno je za festival koji traje od 15. do 26. travnja.

Polovina Tribecine liste od 97 dugometražnih filmova, među kojima su i neki dokumentarni i pripovjedački naslovi, u konkurenciji je za nagradu "Viewpoints", najavili su organizatori u utorak.

"Mi smo bili inspirirani i stvarno zadivljeni ambicijom i preuzimanjem rizika filmaša koji nastoje zabilježiti emocije i složenost svakodnevnog života" naveo je u priopćenju umjetnički ravnatelj festivala Frederic Boyer.

U filmu "Franny", redatelja i scenarista Andrewa Renzia, Gere je bogati ekscentrik koji se upliće u život kćeri mrtvog prijatelja, kojeg glumi Fanning, i njenog suprug.

Franco je romanopisac što pati od pomanjkanja inspiracije u krimi trileru "The Adderall Diaries" u kojem glume i Amber Heard te Cynthia Nixon, snimljenom po istoimenim memoarima Stephena Elliotta.

"Meadowland," s Oliviom Wilde i Lukeom Wilsonom, prati napet odnos para čiji sin nestane.

Ovogodišnji festival će otvoriti svjetska premijera filma "Live from New York!," o NBC-ovom kasnonoćnom humorističnom showu "Saturday Night Live".

U konkurenciji dokumentarnog filma su i "Havana Motor Club" o utrci na Kubi te "In Transit" koji prati put najprometnije duge željezničke pruge u SAD-u od Chicaga do Seattlea.

"Autism in Love" donosi priču o odraslim ljudima s poremećajima, a "Thank You for Playing" opisuje napore jednog para da naprave video igru o borbi njihova sina protiv raka.

Tribeca Film Festival utemeljili su 2001. glumac Robert De Niro, Jane Rosenthal filmski producent i investitor Craig Hatkoff kako bi revitalizirali taj legendarni kvart u New Yorku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.