Zabava

Fotografsko natjecanje za srednjoškolce

5. Foto dani mladih: Natjecatelji krenuli u utrku za titulu najboljeg fotografa, Pavel rasprodao koncert!

5. Foto dani mladih: Natjecatelji krenuli u utrku za titulu najboljeg fotografa, Pavel rasprodao koncert!

Jučerašnji (petak, 8. svibnja), drugi festivalski dan, najvećeg fotografskog natjecanja za srednjoškolce '5. Foto dana mladih', protekao je u znaku podvodne fotografije i koncerta za pamćenje!

Natjecatelji su na rijeci Korani slikali Foginovo kupalište i pogledali izložbu ‘Ispod površine' članova Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, koji su ujedno održali i predavanje o podvodnoj fotografiji. Mladi entuzijasti iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine dobili su i prve zadatke u natjecateljskom dijelu programa i to iz kategorije turističke fotografije i kategorije umjetničke fotografije.

Zadana im je forma umjetničke fotografije i tema ‘crvena boja'. 25 modela pridružilo se natjecateljima s kojima će intenzivno surađivati, a prve reakcije sudionika su ohrabrujuće.

'Vrijeme je bilo izvrsno, tako da je bilo prilika i za dobre fotografije. Snimljenim materijalom sam zadovoljan i sve sam zadatke izvršio. Model je bio kooperativan i pomogao mi je svojim sugestijama', rekao je sudionik Lazar Katančević.

Rasprodan koncert grupe Pavel!

Premijerni nastup grupe Pavel u Karlovcu pokazao se kao pun pogodak, ne samo za natjecatelje koji su uživali nakon cjelodnevnih radionica, predavanja i zadataka, već i za mnogobrojnu publiku koja je plesala na hitove ‘Čuvaj me', ‘Autentično osrednji' i mnoge druge. Rasprodan koncert u Papa's baru pokazao je da karlovačka publika cijeni glazbeni izričaj benda, a bivši frontmen Ramireza i sadašnji frontmen Pavela, Aljoša Šerić smatra da su Foto dani mladih izvrsna platforma za mlade talente.

‘Genijalno je da se takvo nešto događa. Obično su takve stvari povezane za neke veće gradove tako da mi je drago da je karlovačka mladež poduzetna i da žele mijenjati stvari', istaknuo je Šerić.

Njegova kolegica iz benda i supruga u privatnom životu, Antonia Matković Šerić dodaje da su sretni što sudjeluju u festivalskom programu Foto dana mladih te da se nada da će njihov dolazak pomoći da ova manifestacija iduće godine bude još jača.

Proglašenje pobjednika u nedjelju

Nakon grupe Pavel, ovu subotu, posjetitelje očekuju lokalni karlovački bendovi Đumbus, Wanderlust i Soul Radio. Natjecatelje čeka nova kategorija i to reklamne fotografije, u kojoj će morati pokazati svoje fotografske vještine, a prije toga će debatirati na temu narušava li reklamna fotografija fotografiju kao umjetnost. S prestižne fotografske škole, International Center of Photography u New Yorku, dolazi i sjajna fotografkinja Barbara Šarić koja će održati predavanje o dokumentarnoj fotografiji.

U nedjelju, 10. svibnja, slijedi proglašenje pobjednika 5. Foto dana mladih koji će biti nagrađeni Canon EOS 700D aparatom i 18-55mm objektivom, a najbolje fotografije otkupit će Turistička zajednica grada Karlovca.

Festivalski dio programa traje do 12. svibnja i donosi brojne izložbe, predavanja i tribine koje će biti otvoreni za sve posjetitelje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.