Zabava

"Ajmo na kavu"

Vodič za strance: Značenje ispijanja kave u Hrvatskoj

Vodič za strance: Značenje ispijanja kave u Hrvatskoj

Kava naša svakidašnja.

Mnogi ne mogu ni zamisliti početak dana bez svojeg omiljenog crnog napitka, a strancima su naše navike pomalo i neshvatljive.

Andrejin blog Zagreb Honestly namijenjen je strancima u Hrvatskoj, a izdvojeni su mnogi razlozi zbog kojih je tradicija ispijanja kava vrlo važna u našoj kulturi - za sve strance ovo su i  upute kako se najbolje prilagodniti u nama domaćem okruženju.

Mi smo izdvojili Top 10 najboljih

1. "Ajmo na kavu" poziv je na druženje. Možda ćete piti i nešto drugo na kavi, ali obično podrazumijeva višesatno čavrljanje.

2. Kava se ne pije samo ujutro, a Hrvati "pozivaju na kavu" i na poslovnim sastancim, kao i na privatnim druženjima. Tu sve počinje.

3. Kava na špici subotom ujutro, spada pod posebnu kategoriju i podrazumijeva sređivanje i pokazivanje najboljih outfita. Naravno, ništa ne može bez fotoreportera koji vrijedno bilježe modne trenove koje kasnije modno osviještene Hrvatice dijele na svojim društvenim mrežama. Špica je nezaobilazno "in" mjesto.

4. Kava je uvijek dobra, a jedini razlog kada se kava kritizira kada je prva jutarnja iz cafe aparata, kada je preslaba ili preslatka. Sve ostalo prolazi.

5. Kava se često i poklanja kada se nekome dolazi u goste. To je simbol darivanja i uvijek je mora biti u kući.

6. Ako propustite kavu s prijateljima budite sigurni da ste propustilii najnovije tračeve

7. Kultura ispijanja kave je i razlog zašto su i dalje mnogi kafići pušački, jer kava i cigareta mnogima su nerazdvojni par

8. Kava je i sredstvo plaćanja, posebno kada se radi nekome usluga. Ako druga strana odbija uzeti novac za uslugu, obično se kaže da "će platiti kavu" i tako se odužiti.

9. Kava razbija stereotipe. Čak će i zadrti tradicionalni Hrvati koji nikada ne kuhaju, ipak skuhati kavu.

10. Razlog zašto ima tako puno kafića jer vrlo jednostavan: Hrvati vole kavu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.