Zabava

Rekordi i u Kini

Odličan početak prikazivanja Ratova zvijezda u Kini

Odličan početak prikazivanja Ratova zvijezda u Kini

Najnoviji dio "Ratova zvijezda" odlično je krenuo u Kini, s 30 milijuna dolara prihoda ostvarenog prvog dana prikazivanja, što je treći najbolji rezultat u filmskoj povijesti te zemlje, pokazuju brojke koje je u nedjelju objavio kineski box-office.

Tri tjedna nakon što je oborio rekord premijere u Sj. Americi i Europi, sedmi dio "Ratova zvijezda" ostvario je prvog dana, u subotu, 208,89 milijuna juana prihoda (31,8 milijuna dolara), što je više od 70 posto ulaznica prodanih tog dana, navodi kineska tvrtka EntGroup, zadužena za skupljanje podataka o kinodvoranama.

Time film zauzima treće mjesto početka prikazivanja u Kini poslije kineske komedije "Lost in Hong Kong" i "Brzi i žestoki 7", koji je ostvario 390 milijuna dolara.

I prije izlaska u Kini, "Ratovi zvijezda: Sila se budi", u režiji J.J. Abramsa, postao je u tri tjedna film s najvećim prihodima u povijesti Sj. Amerike, zaradivši 764,4 milijuna dolara.

Sljedeći rekord koji treba srušiti "Sila se budi" su prihodi na svjetskoj razini. Po Disneyju, producentu i distributeru filma, film već sad zauzima četvrto mjesto u povijesti s gotovo 1,58 milijardi dolara, iza dva Cameronova filma - "Avatar" i "Titanic", te "Jurskog parka".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.