Zabava

"Novine" u Izraelu

Izraelci otkupili prava na novu Matanićevu seriju "Novine"

Izraelci otkupili prava na novu Matanićevu seriju

Najveća izraelska medijska kompanija Keshet International, koja distribuira TV program i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je globalna distribucijska prava na seriju 'Novine' Dalibora Matanića, doznaje N1 .

Da su Izraelci otkupili prava na novu hrvatsku TV seriju koja je doživjela svjetsku premijeru na konferenciji New Europe Market u lipnju u Dubrovniku, objavio je američki Deadline.

Riječ je seriji koju je za HRT napravila produkcijska kuća Drugi plan. "Novine" je režirao Dalibor Matanić, prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića, a producenti su Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

Priča govori o utjecaju moćnika i političara na medijsku scenu. U njenom središtu je novinska redakcija i ljudi koji je vode u trenutku kada poduzetnik preuzima novinu, kako bi je stavio u funkciju dovođenja na vlast podobnog političara. U seriji igraju Olga Pakalović, Branka Katić, Dragan Despot, Tihana Lazović, Zijad Gračić, Trpimir Jurkić i drugi.

Serija je dosad prošla nekoliko festivala na kojima je dobila pohvale filmskih kritičara.

Prikazivat će se na Prvom programu HTV-a u jesenskoj shemi, a kada će točno ići prva od 12 epizoda u prvoj sezoni, za sada nije poznato.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.