Zabava

Predizborna kampanja u Americi

CNN prikupio 12 novih riječi koje su Amerikanci naučili od Trumpa i Hillary

CNN prikupio 12 novih riječi koje su Amerikanci naučili od Trumpa i Hillary

CNN je skupio 58 riječi koje su se najviše guglale tijekom kampanje, a ovo je top 12

Predizborna kampanja u Americi 2016. zasigurno će se pamtiti godinama, a mnogi tvrde da je bila najprljavija, ali i najzabavnija u povijesti.

Dvoje osebujnih kandidata za novog američkog predsjednika ili predsjednicu intrigirali su i zabavljali svjetsku javnost mjesecima, a kako pišu Amerikanci - mnogo toga su ih i naučili.

CNN je skupio 58 riječi koje su se najviše guglale tijekom kampanje, a ovo je top 12.

1. Trumpery - Prijevara. Značenje ove imenice zabavlja društvene mreže.

2. Persumpetive - finiji oblik pridjeva moguć. Trump ju je stalno stavljao uz svoje ime i time izbacio Teda Cruza iz utrke za predsjednika.

3. Glass ceiling - pojam koji se veže uz Hillary, a označava nemogućnost postizanja cilja ili obavljanja nekog posla zbog spolne ili diskriminacije, a izraz je upotrijebila nakon što je izgubila od Baracka Obame 2008. godine.

4. Plagiarsm - plagijat. Melanija Trump i prepisani govor Michelle Obame.

5. Oligarchy - oligarhija. Vladavina nekolicine. Amerikanci su počeli guglati riječ nakon što je Bernie Sanders izjavio kako će Hillary kao predsjednica spriječiti vladavinu nekolicine u Americi.

6. Redacted - uređivanje, ovog puta mailova. Riječ je proslavio FBI nakon što je počeo istraživati mailove Hillary Clinton.

7. Bigot. "Hillary Clinton je bigot!", rekao je Trump, a riječ označava čovjeka koji ima predrasude prema svemu i ne uvažava tuđe mišljenje. Riječ se kasnije proširila twitterom, a koristila se za pljuvanje oba kandidata.

8. Hombre - Hrvatima poznata iz sapunica, Amerikancima gotovo nepoznata riječ koja ih je zaintrigirala nakon što je Donald izjavio da "bad hombres" moraju napustiti Ameriku. Hombre - čovjek, muškarac.

9. Braggadocious - nepoznanica u gotovo svim rječnicima engleskog jezika označava arogantnu osobu. Nije poznato odakle ju je Donald iskopao za debatu sa Hillary, ali je osvojila društvene mreže čak i kada su je Amerikanci jedva izgovarali i pisali.

10. Deplorables - Hillaryin naziv za pristaše Donalda Trumpa. Deplorable označava jadnika, a Hillary je pod pojam deplorables svrstala sve homofobe, ksenofobe i islamofobe koji podržavaju njezinog suparnika.

11. Locker-room talk. Muški razgovori (u svlačionici). Tako je Donald naciji objasnio ružne komentare o ženama koje je dijelio s prijateljima

12. Nasty. Otprilike objedinjuje sve ružne pridjeve koje može nositi jedan čovjek ili žena. Donald je Hillary počastio ovim pridjevom nakon što je najavila da će, kada postane predsjednica, povećati porez najbogatijim ljudima u zemlji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.