Politika

Danas se otvaraju birališta

Amerika odlučuje o novom stanaru Bijele kuće: Clinton ili Trump?

 Amerika odlučuje o novom stanaru Bijele kuće: Clinton ili Trump?

Danas se otvaraju birališta na kojima će oko 200 milijuna Amerikanaca glasovati za 45.-od predsjednika SAD-a.

Hoće li pobjedu odnijeti demokratkinja Hillary Clinton ili republikanac Donald Trump?

Znat ćemo to sutra ujutro, jer se birališta otvaraju poslijepodne po našem vremenu. Trump je jučerašnji dan iskoristio u osvrtanjima na odluku FBIa da Clinton nije počinila kazneno djelo u aferi oko slanja e-mailova sa privatne adrese.Trump kaže da je to dokaz namještenog sustava, istaknuvši nemogućim da je FBI pregledao svih 650 tisuća mailova.

"Hillary Clinton će još dugo, dugo vremena biti pod istragom. Ona neće uspjeti izbjeći FBI-u. Trenutačno je štiti izmanipulirani sistem, to je nevjerojatno izmanipulirani sistem. To već govorim duže vrijeme. Hillary Clinton je kriva, ona to zna, FBI to zna, ljudi to znaju. Sada je na Amerikancima da glasaju za pravdu 8. studenog", rekao je Trump. Hillary Clinton nije komentirala slučaj nego je nastavila voditi kampanju prema skupini neodlučnih birača.

"Kada vas vaša djeca i unuci budu pitali što ste radili 2016., nadam se da ćete reći da ste glasali za bolju, jaču i pravedniju Ameriku. Amerika koja gradi mostove, a ne zidove", rekla je Hillary Clinton. Prema posljednjim anketama, Hillary Clinton vodi za dva posto.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.