Politika

Razočarenje

Clinton se obratila javnosti: Ovaj poraz boli

Clinton se obratila javnosti: Ovaj poraz boli

'Ovo nije ishod koji smo htjeli. Ako ste razočarani, i ja sam. Mnogi su u ovo uložili snove, ovo je bolno. Naša kampanja nije stvar jedne osobe nego zemlje koju volimo i izgradnji inkluzivne Amerike pune nade. Nacija je podjeljenija nego prije. Vjerujem u Ameriku i uvijek ću vjerovati i zbog toga moramo prihvatiti rezultat', kazala je Clinton zahvalivši svima koji su radili na njenoj kampanji.

Poručila je da sada svi, pa i oni koji su glasali za nju, moraju pružiti Trumpu šansu da ih vodi, prenosi N1.

'Načelo je da smo svi jednaki i da imamo slobodu govora, mi to cijenimo i ove vrijednosti moramo braniti. Naš ustav zahtijeva naše sudjelovanje ne samo svake četiri godine nego svaki dan. Neka naša ekonomija bude za sve, a ne samo one koji su na vrhu. Moramo štititi našu zemlju. Potrošili smo godinu i pol okupljajući naše ljude kako bismo im rekli da je američki san dobar za sve ljude religija, muškarce, žene, invalide, sve rase - za sve. Sada je naša odgovornost kao građana da radimo naš dio posla, da sagradimo bolju i pošteniju Ameriku', poručila je Clinton.

Zahvalila je i bračnom paru Obama, ali se obratila i mladima. 'Cijeli sam se život borila za ono što vjerujem. Imala sam uspjeha i poraza - neke čak i bolne. Mnogi od vas su tek na početku karijere. Imat ćete uspona i padova, ovaj poraz boli, ali nikad ne prestanite vjerovati da je vrijedno boriti se za ono u što vjerujete', kazala je.

Poruku je imala i za žene. 'Ništa me nije učinilo ponosnijom nego biti vaša prvakinja. Znam da još nismo probile najviši strop, ali netko će jednog dana uspjeti. I nadam se ranije nego što mi sada mislimo. Svim djevojčicama - ne sumnjajte da ste vrijedne svake šanse da idete za svojim snovima', poručila je.

Uvjerena je da ako svi budu zajedno radili da su najbolji dana pred Amerikom. 'Prijatelji, imajmo vjeru u sami sebe i ne gubimo srce, ima još posla. Zahvalna sam da vas mogu zastupati. Bog blagoslovio SAD', poručila je Clinton.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.