Sport

Košarka, FavBet Premijer liga

Jusup: Nismo kompletni, ali nisam očekivao toliku neinventivnost u igri

Jusup: Nismo kompletni, ali nisam očekivao toliku neinventivnost u igri
KK Zadar

U prvoj utakmici 4. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Vrijednosnice Osijek sa 75-63 (14-10, 26-22, 19-6, 16-25).

Amar Gegić je sa 16 koševa predvodio prvake do četvrte pobjede u isto toliko ligaških nastupa ove sezone, Domagoj Proleta je dodao 12, najsvjetlija figura susreta bio je Toni Torbarina s 11 a Vladimir Mihailović je zabio 10 poena dok povratnike u ligu četvrtog poraza na startu nije spasilo 15 poena i 10 skokova Brune Rebića.

Danijel Jusup, trener Zadra: Od početka smo imali neinventivnost u igri. Činjenica je da nismo kompletni, ni Gilbert nije pravi, igramo cijelo vrijeme nekompletni, ali bez obzira na to, očekivao sam malo bolje izdanje. Pokušao sam malo odmorit nositelje igre, ovo je treća utakmica u kratkom vremenu.

Pred nama je težak rad, pomaci nisu veliki, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo strpljivi i radimo. Pohvalno je da je Torbarina dobro iskoristio svoju šansu, pomogao je da napravimo razliku. Puno je bitnije kako ćemo izgledati kao ekipa u nastavku sezone nego konačni rezultat ove utakmice.

Marko Ramljak: Cijela momčad mora biti konkretnija u napadu i obrani. Nismo to pokazali. Trebalo je puno bolje izgledati na terenu, s boljim pritiskom i timingom, da više budemo kao ekipa. Trebali bismo vrijediti više od deset razlike protiv Osijeka. Ne podcjenjujem ih, ali Zadar mora bolje igrati.

Domagoj Kujundžić, trener Vrijednosnica Osijek: Ušli smo loše u sezonu i moramo se negdje “vaditi”, nisam mislio za danas. Poslužilo nam je da malo mobiliziramo ekipu, jer vjerujemo u poboljšanje rezultata. Izgubili smo samo kod kuće od Šibenke, gdje smo se trebali bolje boriti da duže ostanemo u igri.

Zadar je imao težak raspored, malo smo iskoristili umor i izgubili s manjom razlikom od drugih momčadi koje su dolazile ovdje. Odigrali smo maksimalno koliko smo mogli. Izašli smo u susret i pristali na zamjenu domaćinstava jer ne trebamo podmetati jedni drugima. Razmišljamo o boljitku svih naših klubova. Želimo napredak, a ako možemo pomoći, zašto to ne bismo učinili?

Robert Kujundžić: Svi smo znali da nas čeka teška utakmica, ali dogovorili smo se da se moramo boriti. Momčad Zadra nije ona na kojoj se trebamo “vaditi”, ako nastavimo s ovakvom energijom i željom, možemo vrlo brzo ispraviti situaciju.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!