Sport

Košarka, NBA liga Play-off

Heat tricama do brejka u Bostonu, Thunder lako do 2-0

Heat tricama do brejka u Bostonu, Thunder lako do 2-0
USA Today Sports/SIPA USA

Košarkaši Miamija izjednačili su na 1-1 protiv Bostona u prvom kolu doigravanja NBA lige,dok je Oklahoma povela s 2-0 protiv New Orleansa.

Prošlogodišnji finalist Miami je napravio senzaciju, svladavši 111-101 u Bostonu najbolju momčad regularne sezone, te potvrdila da je iznimno neugodan suparnik u playoffu. 

U ekipi Heata najefikasniji je bio Tyler Herro sa 24 poena uz 14 asistencija, a pogodio je šest od ukupno 23 trice Miamija, što je rekord kluba u doigravanju. Pobjedi su još pridonijeli Bam Adebayo s 21 poenom i 10 skokova, Caleb Martin s 21 poenom i šutom za tricu 5/6 i Jaime Jazquez s 14 koševa.

"Svi su došli igrati", rekao je Herro. "Izgubili smo zbog loše igre u prvoj utakmici i sada smo odgovorili. To je sve što možete tražiti od ove grupe momaka... Volimo se natjecati i to je ono o čemu se radi."

Kod Bostona Jaylen Brown ubacio je 33 koša uz osam skokova, a Jayson Tatum 28  i osam skokova, dok je Derrick White dodao 13 poena.

"Bile su to dvije potpuno različite utakmice, tako da se moramo tome prilagoditi," rekao je trener Bostona Joe Mazzulla. "Više rizika i njihova prilagodba za više šuteva su presudili. Kada igrate imalo neučinkovito u napadu, to stvara veliki pritisak na vašu obranu, a Miami je vrsta momčadi koja iskorištava neučinkovit napad zbog svojih sposobnosti."

Serija se seli u Miami, gdje će se igrati sljedeće dvije utakmice. Treći meč na programu je u noći između subote i nedjelje.

Košarkaši Oklahome poveli su 2-0 protiv New Orleansa u prvom kolu doigravanja Zapadne konferencije, nakon domaće pobjede 124-92. Oklahomu je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 33 koša, Chet Holmgren dodao je 26 poena i sedam skokova, Jalen Williams 21, sedam asistencija i pet skokova, Lou Dort 14 poena, a Josh Giddey 13 poena i šest skokova

Thunder je šutirao 59 posto iz igre, uključujući 14 od 29 (48.3 posto) za tricu.

"Mislim da je za nas važno da se ne opijemo konačnim rezultatom ove utakmice", rekao je trener Thundera Mark Daigneault. "Tako dobar šut cijele momčadi nikad nije zajamčen. Nažalost."

U momčadi iz New Orleansa Jonas Valanciunas ubacio je 19 poena uz sedam skokova, a Herb Jones i Brandon Ingram po 18 koševa. Najbolji strijelac Pelicansa Zion Williamson ponovno je izostao iz momčadi zbog problema s lijevom tetivom.

Treća utakmica igra se u subotu navečer, a domaćin će biti New Orleans.


Reci što misliš!