Sport

Od 8. do 12. svibnja

Na EP u karateu i parakarateu u Zadru sudjelovat će oko 700 natjecatelja iz 51 zemlje

Na EP u karateu i parakarateu u Zadru sudjelovat će oko 700 natjecatelja iz 51 zemlje
Hrvatski karate savez

Kako je istaknuto na prigodnom susretu s novinarima u Hrvatskom karate savezu, u Zadru, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, od 8. do 12. svibnja 2024., na Europskom prvenstvu (karate i parakarate) sudjelovat će oko 700 natjecatelja iz 51 zemlje.

Zanimljivo je da će za publiku ovo natjecanje u Zadru biti – besplatno!

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza, glavni tajnik Europske karate federacije i pomoćnik glavnog tajnika Svjetske karate federacije g. Davor Cipek kazao je:
- Hrvatski karate savez kandidirao se za ovo prvenstvo 2019. godine. Među 52 članice Europske karate federacije, Hrvatska je imenovana domaćinom. 2021. godine smo iznimno, uslijed COVID pandemije organizirali i uspješno proveli Europsko prvenstvo u Poreču.

Ovom prilikom zahvaljujem se gradu Zadru koji je prihvatio organizaciju Europskog prvenstva ove godine, također zahvaljujem na neizmjernoj podršci Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu Turizma i sporta Republike Hrvatske.

Uoči Prvenstva organizirat ćemo i Kongres Europske karate federacije koji će okupiti sve predsjednike europskih nacionalnih karate saveza. Vjerujem da ćemo domaćinstvom u Zadru pokazati naše kvalitete i jačinu Saveza te da će hrvatski karatisti i karatistice imati vrlo uspješan nastup.

Anđelko Kvesić (+84), hrvatski reprezentativac, europski prvak iz 2022. rekao je:

- Prije tri godine postali smo seniorski ekipni prvaci Europe, a bio je to povijesni uspjeh za hrvatski karate. Sada imamo jaku, ozbiljnu i iskusnu ekipnu. Nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i podršku publike da ponovimo uspjeh iz Poreča 2021. godine i osvojimo zlatnu medalju. U odličnoj sam formi, čime sam jako zadovoljan. Fokusiran sam na Zadar gdje se nadam, a i vjerujem, da mogu ponovno doći do naslova europskog prvaka i u individualnoj kategoriji.

Enes Garibović (-84) ističe da jedva čeka nastup u Zadru, poziva sve ljubitelje sporta u Zadar i očekuje pune tribine u Dvorani Krešimira Ćosića. Danijel Vučić, trener, vjeruje u sjajno ozračje u Zadru, kaže da je EP izazov i da se raduje festivalu karatea. Lucija Lesjak izrazila je da se očekuje sjajno postignuće kao potvrda kontinuiteta izvrsnih rezultata.

U sklopu priprema za Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu održan je inspekcijski posjet predstavnika Europske karate federacije (EKF) koji su izrazili iznimno zadovoljstvo dosadašnjom organizacijom. Dvorana Krešimira Ćosića, koja će biti domaćin ovog prestižnog događaja, pruža izvrsne uvjete za karate, što je istaknuo i predstavnik službe Mediji Europske karate federacije Sergio Aguilera.

Što su o predstojećem događaju u Zadru rekli Sergio Aguilera, Branko Dukić i Davor Cipek, pogledajte ovdje.


Reci što misliš!