Sport

u dvojcu - bez kormilara

Martin Sinković: Pripremili smo se još bolje za Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo to pokazati i na stazi

Martin Sinković: Pripremili smo se još bolje za Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo to pokazati i na stazi
Marko Prpic/PIXSELL

Europsko prvenstvo u veslanju 2024. održat će se u Nacionalnom olimpijskom centru za kanu i veslanje od 25. do 28. travnja. Ovaj događaj okupit će 476 veslača iz 30 europskih nacija, među kojima i četiri hrvatske posade.

Braća Sinković i sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, braća Lončarić u dvojcu na pariće i Damir Martin u samcu.

Prošlogodišnji Europski prvaci u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković, ove sezone natječu se u dvojcu bez kormilara u kojoj su aktualni olimpijski pobjednici. Suočit će se s jakom konkurencijom, uključujući svjetske prvake Romea Roeoeslija i Andrina Gulicha iz Švicarske te nedavne pobjednike Svjetskog kupa Ollieja Wynne-Griffitha i Toma Georgea iz Velike Britanije.

Valent Sinković izjavio je: "Evo, odradili smo posljednji trening pred Europsko, rastavili čamac i jedva čekamo početak utrka. Vjerujemo da smo poboljšali neke stvari nakon Svjetskog kupa i jedva čekamo utrke kako bismo vidjeli kako stojimo u odnosu na konkurenciju."

"Pripremili smo se još bolje za Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo to pokazati i na stazi. Postupno dižemo formu prema Parizu, želimo se što više približiti Englezima i Švicarcima, a u Parizu se nadamo borbi za zlato." – rekao je Martin Sinković

U konkurenciji ženskog dvojca bez kormilara, nastupit će sestre Ivana i Josipa Jurković kojima će ovo biti dobar test prije kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u Parizu koja se održava u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

Josipa Jurković ističe: "Dat ćemo sve od sebe i nadamo se što boljem rezultatu! Odmah ćemo vidjeti u kakvoj smo formi jer nas za mjesec dana očekuje kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Parizu, glavni fokus sezone.“

Kvalifikacijske utrke počinju u četvrtak, 25. travnja, dok je petak, 26. travnja rezerviran za repesaže. Polufinala su na rasporedu u subotu, 27. travnja, a finala u nedjelju 28. travnja 2024.


Reci što misliš!