Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga doigravanje

Jusup: Nije nam koristila pauza zbog semafora, ukočili smo se, uspavali i Budućnost je to iskoristila

Jusup: Nije nam koristila pauza zbog semafora, ukočili smo se, uspavali i Budućnost je to iskoristila
Šime Zelić/PIXSELL

Košarkaši Zadra oprostili su se od daljnjeg igranja u regionalnoj ABA ligi nakon što su u četvrtfinalu doigravanja izgubili od podgoričke Budunosti sa 0-2 u pobjedama, u drugoj utakmici igranoj u petak u Zadru bilo je 73-80 (15-16, 18-23, 14-13, 26-28).

Arijan Lakić je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Zadra, Luka Božić je dodao 15 uz 10 asistencija i 9 skokova, dok je Yoan Maukondou sa 19 poena predvodio Budućnost.

- Čestitam Budućnosti, zasluženo idu dalje. Mi smo imali svoje šanse, naročito na početku, ne mogu se oteti dojmu da smo trebali imati desetak poena razlike, neki ziceri i otvoreni šutovi su izlazili, slobodna bacanja su bila problematična. Uspjeli smo se vratiti, nije nam koristila pauza zbog semafora, ukočili smo se, uspavali, oni su napravili razliku i nismo ih više mogli stići. Hvala publici što nas je bodrila.  

Igrači su dali koliko su mogli, rekao sam im da dignu glave, nemam im ništa za zamjeriti na igrama kroz cijelu sezonu. Postoji žal za porazima od Borca i FMP-a, ozljede i utakmica u Sinju su nas dosta koštali. Moramo preboljeti ovo, nije lako završiti natjecanje, ali nemamo previše vremena za tugu. Moramo se pripremati za prvenstvo, nadam se da ćemo dizati formu i biti dobri, rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

- MI smo očekivali tešku utakmicu, tako je i bilo, Zadar je košarkaški grad, navijači ih nose, drago mi je što se igra u takvoj atmosferi. Utakmicu smo počeli mekano, na kraju krajeva nismo imali neku šutersku večer, imali smo i probleme u skoku što je normalno. Obranom i laganim poenima uspjeli smo pobijedili Zadar i mislim da je pobjeda zaslužena. Odradili smo utakmicu kako treba, odmorit ćemo se i vidjeti tko će biti protivnik, kazao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti VOLI.


Reci što misliš!