Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga doigravanje

Raspad umornih i potrošenih Zadrana u drugom poluvremenu za 1-0 Budućnosti

Raspad umornih i potrošenih Zadrana u drugom poluvremenu za 1-0 Budućnosti
Budućnost VOLI/ Filip Roganović

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka AdmiralBet ABA lige, večeras su košarkaši Zadra u podgoričkoj dvorani Morača poraženi od domaćina, momčadi Budućnosti rezultatom 100-69 koja je tako povela s 1-0 u seriji na dvije pobjede.

Moćno su domaćini započeli susret i zarana poveli s 10-3 tricama Slavkovića i Ferrella, dok je jedine zadarske poene tricom zabio Žganec. Kada se očekivao dodatni nalet Budućnosti, nakon Jusupove minute odmora, Zadar se vratio dvjema tricama Ramljaka i novom tricom Žganeca za vodstvo gostiju 13-14.

Nisu Zadrani tu stali i s nekoliko krasnih akcija te na koncu tricom Davisa (petom Zadra) otišli na +6, 18-24. Nakon minute odmora do kraja četvrtine Budućnost je iskoristila nekoliko neuspješnih napada Zadra te nakon dva bacanja Wrighta, ex NBA Ferrell tricom zaključuje prvih deset minuta igre rezultatom 23-24.

Početkom druge dionice momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a kuriozitet je da je Božić i dalje bio bez koša (ali s 4 asista i 2 ukradene lopte), a kada je Zadar koševima Drežnjaka i Mazalina otišao na +3, Žakelj je pozvao minutu odmora. Ferrell je bio nerješiva zagonetka za Zadrane i svojom četvrtom tricom izjednačava na 31-31.

Serija domaćih nastavila se do 8-0 do 36-31 tricom McGeeja i košem iz "offsidea" Slavkovića i sad je Jusup bio primoran pozvati Zadrane na konzultacije. Ipak, serija se produljila do 10-0, Budućnost je otišla na +7, no Zadar uzvraća serijom 5-0, bacanje Žganeca, dva Ramljaka i koš Mazalina. Do poluvremena Popović zabija jedno bacanje a nevjerojatni Ferrell svoju petu tricu (iz 6 pokušaja) za 42-36 nakon prvih 20 minuta igre. Zadrani su u drugoj dionici zabili samo 12 poena.

Kod Budućnosti Ferrel je zabio 17, a Slavković 5 poena, dok su Zadrane predvodili Ramljak s 10 (4 skoka), Žganec sa 7, te Drežnjak i Davis s po 6 poena. Božić je ostao bez poena u prvom poluvremenu.

Kamenjaš i Makoundou s dva lagana poentiranja odvode domaćine na +10 odmah na početku drugog poluvremena. Nervozni Božić prosipa par napada i Jusup ga vraća na klupu. Budućnost je ubrzo otišla na +11, 51-46 ali Zadrani uzvraćaju serijom 6-0, vraćaju se na -5 i Žakelj mora reagirati. Reakcija je bila ubojita. Do kraja treće dionice razigrao se i McGee (Ferrell je s 4 prekršaja bio na klupi) koji je u tom periodu zabio četiri trice, umorni Zadrani su se raspali i Budućnost je do isteka 30. minute napravila seriju 24-6 i u posljednju dionicu ušla s +25, 76-51.

Posljednja dionica bilo je samo odrađivanje posla, treneri su na parketu držali druge petorke a završilo je s više nego uvjerljivih 100-69, za 1-0 Budućnosti u seriji na dvije pobjede.

Statistika

Budućnost su do pobjede predvodili Ferrell sa 17, Tanasković s 15, McGee s 12 te  Kamenjaš s 10 poena i 10 skokova. 

Kod Zadra Ramljak je zabio 14, Drežnjak i Mazalin po 13, Žganec je dodao 11. Večeras nepropoznatljivo nervozni Božić je odigrao najslabiju partiju od povratka u Zadar te je utakmicu završio s 2 poena, 3 skoka i 6 asistencija. Nadajmo se da će u Zadru za šest dana ipak biti puno bolji.

Bilo je pomalo tužno gledati večeras umorne i potrošene Zadrane kako nemoćno promatraju rapsodiju Budućnosti u posljednje 22 minute utakmice, jer dok je bilo koliko-toliko svježine i koncentracija je kod Zadrana bila solidna, kad je ona pala široki roster i njegova kvaliteta je presudila da konačni rezultat bude kakav jest.

Zadrani su uvjerljivo nadskakani (38/24) što rijetko kome uspijeva u regionalnoj ligi, a skok je čista volja i to najviše govori o stanju iscrpljenih Zadrana u ovom dijelu sezone. Budućnost ih je izbušila s 14 trica (Zadar 8), bili su bolji u šutu za dva, kao i s linije slobodnih bacanja. 

Druga utakmica je na rasporedu u Krešinom domu u petak, 19. travnja s početkom u 19 sati.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti