Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Drežnjak: Nismo igrali najbolje, ali kraju smo se ipak izvukli i došli do pobjede

Drežnjak: Nismo igrali najbolje, ali kraju smo se ipak izvukli i došli do pobjede
Zvonko Kucelin | KK Zadar

Vodeći sastav prvenstva Hrvatskeza košarkaše Zadar u susretu je 26. kola na svom parketu svladao Zabok sa 88-74 (24-24, 27-25, 14-13, 23-12).

Dvoboj je bio neizvjestan sve do 6:53 minuta prije kraja kada je bilo 67-67, no potom su Zadrani "prelomili" utakmicu serijom 12-1.

Arijan Lakić sa 26 i Lovro Mazalin sa 20 koševa bili su najbolji u redovima Zadra, dok su Nicholas Neal, Emil Savić i Bruno Rebić ubacili po 14 za Zabok.

Zadar je na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 24-2, dok je Zabok sedmi sa 12-14.

Izjave nakon utakmice.

Danijel Jusup, trener Zadra:

- Znali smo da će biti teška utakmica. Ramljak se još nije oporavio, Žganec je u posebnom tretmanu, a Božića sam bez obzira na rezultat odlučio odmoriti jer jednostavno ovaj ritam utakmica nije dobar. Velika je mogućnost ozljede, nisam htio ništa riskirati.

Dao sam šansu malo više igračima s klupe, da vidimo kako će iskoristiti minute. U principu sam zadovoljan, rezultatski smo dobro izvukli, dobili 14 razlike, nismo niti jednu četvrtinu izgubili, što je dobro. Malo je bio problem s izgubljenim loptama, mislim da ih je bilo 17 što je previše, ali idemo dalje.

Dario Drežnjak:

- Teška utakmica nakon što smo se jučer vratili s dugog puta. Radili su nam probleme cijelu utakmicu sa zonom u obrani, u napadu su pogađali, a mi nismo igrali najbolje. Na kraju smo se ipak izvukli i došli do pobjede. Prošao sam kroz virozu, ali trajalo je samo jedan dan i oporavio sam se.

Ivan Tomas, trener Zaboka:

- Držali smo se do 67:67, došli smo s pretpostavkom da neki igrači Zadra neće igrati, nismo znali koji. Držali smo se do sedam minuta do kraja, ali nismo uspjeli spojiti dva poluvremena s dobrom igramo u obrani i napadu. U prvom poluvremenu bili smo jako mekani u obrani a dobro šutirali.

U drugom poluvremenu promašili smo sve. Relativno dosta ovisimo o šutu i na 67:67 primilo se nekoliko jeftinih poena iz čega se nismo uspjeli iz iščupati. Da bi se Zadar dobio ovdje na Višnjiku, bez obzira tko im fali, ipak treba dobro odigrati i u obrani i u napadu.

Antonio Sikirić:

- Borili smo se, dali sve od sebe ali previše smo koševa primali na spuštanje lopte na Mazalina. On je dijelio lopte kako je htio, Lakić je ostajao sam, primali smo koševe, nismo imali rješenje za to.


Reci što misliš!