Sport

Veslanje,

Veslači VK Pag izvrsni na natjecanju „Pag Open 2024. - Coastal Beach Sprint”

Veslači VK Pag izvrsni na natjecanju „Pag Open 2024. - Coastal Beach Sprint”

U Pagu je u subotu, 23. ožujka u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Pag održano natjecanje u veslanju „PAG OPEN – Costal Beach Sprint”.

Na utrci je sudjelovalo nekoliko veslačkih klubova iz Hrvatske koji su se natjecali u veslačkoj disciplini Coastal beach sprint. Utrka je startala sa plaže Prosika, a natjecatelji su se utrkivali u  obalnim čamcima u 2 trake do plutače i natrag.

Na natjecanju, koje se je po prvi puta održalo u gradu Pagu, veslačice i veslači VK Pag ostvarili su izvrsne rezultate.

Od devet disciplina VK Pag nastupio je sa dvoje veslača u tri discipline i osvojio tri medalje. U kategorijama C1XJM i C1XJŽ Matija Čemeljić  i Marija Tičić osvojili su srebrne medalje, a u kategoriji C2XMIXJ Matija Čemeljić i Marija Tičić  osvojili su broncu.

Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Zdravko Gajšak, glavni tajnik Hrvatskog veslačkog saveza najboljim veslačicama i veslačima uručili su medalje te im čestitali na izvrsnom uspjehu.

„Grad Pag i paška uvala pružaju idealne uvjete za treniranje, pripremu veslača i veslačka natjecanja što dokazuje današnja utrka te izvrsni rezultati VK Pag. Ovim putem svim natjecateljima čestitam na osvojenim medaljama i zahvaljujem na sudjelovanju kao i organizatorima na odličnoj organizaciji.” – rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Video prijenos utrke možete pogledati ovdje

Organizatori: Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački klub Pag i Grad Pag.


Reci što misliš!