Sport

#poličnik

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ide dalje

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ide dalje
Zrinka Ivković

Nakon godinu dana pauze izazvane korona krizom, jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ide dalje.

U subotu 4. prosinca u Poličniku će se održati 24. Atletska utrka Poličnik te 24. Memorijalna biciklistička utrka Zoran Bilosnić.

Organizator ove tradicionalne sportske manifestacije koja povezuje dva sporta je AK Sveti Ante Poličnik, a start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi.

Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 11 kategorija, šest u muškoj i pet u ženskoj kategoriji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

​​​​​​​​​​​​​​​​​