Sport

#plivanje

Hrvatska plivačka reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Hrvatska plivačka reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo
PIXSELL

Hrvatska seniorska plivačka reprezentacija, koju čini devetero reprezentativaca, otputovala je u petak u Budimpeštu, gdje će od 17. do 23. svibnja sudjelovati na Europskom prvenstvu u plivanju.

"Radujem se Europskom prvenstvu koje dolazi nakon jednog teškog razdoblja za plivače, bez trka te prilika za napredak i razvoj. Europsko seniorsko prvenstvo prvo je u nizu brojnih natjecanja u predstojećem periodu u kojem očekujemo dobre rezultate hrvatskih plivača. Ovo će biti odličan test mogućnosti naših plivača. Nadam se da će oni koji su trenutno na olimpijskim B normama pomaknuti svoje rezultate prema A normama“, rekao je trener hrvatske plivačke reprezentacije Lovrenco Franičević.

Hrvatskim plivačima ovo EP poslužit će za pokušaj dostizanja A normi za Olimpijske igre u Tokiju, a Marinu Mogiću i Franku Grgiću, koji su A norme već isplivali, ovo će biti prvi ozbiljniji test pred Olimpijadu u jakoj konkurenciji.

Europsko prvenstvo započelo je u Budimpešti 10. svibnja natjecanjem sinkroniziranih plivača i skakača u vodu i natjecatelja u daljinskom plivanju. Od 17. svibnja kreću i trke plivača u bazenima u spektakularnoj Dunav Areni, arhitektonskom biseru na obali rijeke u središnjem dijelu Budimpešte. Ovogodišnje prvenstvo održava se s godinom dana odgode, budući da je izvorno bilo planirano za svibanj 2020., ali je zbog pandemije odgođeno.