Sport

#nogomet

Sveti Mihovil pobjedom protiv Novigrada ostao na čelju ljestvice

Sveti Mihovil pobjedom protiv Novigrada ostao na čelju ljestvice
Naši školji

U 12. kolu 2. ŽNL seniori NŠK Sv. Mihovila ugostili su NOŠK iz Novigrada i pobijedili 3-2.

Ne zanemarujući zasluge ostalih igrača, svakako je prvo ime susreta Marki Gobin koji je izveo nešto što se jako rijetko viđa u nogometu. Izveo je četiri “slobodnjaka” od kojih su dva završila u mreži nemoćnog vratara gostiju dok su po jedan “zapeli” na gredi i vratnici. Otočani su dominirali od prve minute i stvarali prigode od kojih je najkonkretnija bila Markijeva greda sa 35 metara. U 17.minuti naša ekipa dolazi do vodstva 1-0 fantastičnim pogotkom Gobina iz slobodnog udarca sa 35 metara u same rašlje.

Na 2-0 u 37. minuti povisuje Josip Zelenčić koji se najbolje snašao u gužvi i glavom pogodio mrežu. Gosti smanjuju u 41.minuti kada Toman iznenađuje Fantova iz slobodnog udarca. U 62. minuti Marki Gobin svojim drugim perfektno izvedenim slobodnim udarcem dovodi naše do sigurnog vodstva od 3-1.

Gosti u sučevoj nadoknadi smanjuju na 3-2 no naši su dečki do kraja rutinirano utakmicu priveli kraju. Ovom pobjedom Sv. Mihovil je usamljen na vrhu ljestvice sa 19 bodova, dva više od prvog pratitelja Abecede.

- Drago mi je zbog moja dva gola i prava je šteta što još bar jedan slobodan udarac nije završio u mreži. No, bitnije od golova su pobjeda ekipe i nova tri boda s kojima ostajemo na vrhu - kazao je junak utakmice Marki Gobin.

U sljedećem kolu Sv. Mihovil je slobodan, ali već u srijedu u osmini finala Županijskog kupa dočekuje Pakoštane, treću ekipu 1. ŽNL.