Sport

#nogomet

Pobjedom nad Arbanasima Sv. Mihovil prošao u osminu finala Županijskog kupa

Pobjedom nad Arbanasima Sv. Mihovil prošao u osminu finala Županijskog kupa
Naši školji

Nakon čak tri i pol mjeseca bez službenih utakmica, NŠK Sv. Mihovil je u nedjelju, 14. ožujka, u pretkolu Županijskog kupa ugostio zadarske Arbanase, člana 1. ŽNL-a.

Domaći, iako vrlo oslabljeni neigranjem kapetana Denija Kolege, koji će izvan terena biti nekoliko mjeseci, odigrali su vrlo borbenu utakmicu i sasvim zasluženo pobijedili vrlo dobre Arbanase sa 3-2.

Već u desetoj sekundi utakmice, nakon odlične asistencije Markija Gobina, Josip Zelenčić puca no vratar gostiju Mikić fenomenalno brani. U četvrtoj minuti gosti dolaze do vodstva. Rubelj izvodi slobodan udarac. Novoselović odlično puca glavom no Fantov brani, ali odbija loptu do Čirjaka kojem nije bilo teško pospremiti iz blizine loptu u mrežu.

Otočani se bude i vrlo brzo dolazi do preokreta. Nakon jedne brze kontre u 16. minuti, Zelenčić asistira Frani Vidovu koji prizemnim udarcem izjednačuje na 1-1. U 24. minuti, nakon gužve u gostujućem kaznenom prostoru, najbolje se snalazi Zelenčić i postiže pogodak za 2-1. Počinje padati jaka kiša praćena vjetrom te je igračima jedne i druge momčadi bilo teško uspostaviti igru.

Dolazimo do 53. minute kada smo vidjeli najljepši trenutak utakmice. Nakon jedne odbijene lopte 16-godišnji debitant Marko Kolega Pupa, s dvadesetak metara iz voleja pogađa u suprotne rašlje gostujućeg vratara, koji je paradom samo uljepšao pogodak kojemu mogu pozavidjeti i najbolji igrači na svijetu.

Arbanasi pogotkom Radosa u 80. minuti smanjuju na 3-2 no naši igrači su uspjeli privesti utakmicu mirno kraju.

- Jako sam sretan zbog debija i pogotka koji sam dao, a posvećujem ga svom bratu Deniju koji je, nažalost, ozlijeđen i jedno vrijeme ga neće biti na terenu. No još sam sretniji što smo pobijedili i prošli dalje u Kupu. Čestitam svojim suigračima na pobjedi i jako dobroj utakmici. Ipak smo pobijedili ekipu koja igra ligu više od nas. Zahvaljujem trenerima što su mojim vršnjacima i meni dali priliku u seniorskoj momčadi, a mi se nadamo da ćemo opravdati njihovo povjerenje.