Sport

#nogomet

Mlada "bodulica" rođena u New Yorku debitirala za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Mlada
HNS

Mlada nogometašica otočnih korijena s prebivalištem u New Yorku, Kristiana Kolega, uspješno je debitirala u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, u uzrastu do 17 godina.

Mlada hrvatska ženska U-17 reprezentacija odigrala je mini ciklus prve runde kvalifikacija Lige B za Europsko prvenstvo 2022. godine, osvojila prvo mjesto u skupini s tri pobjede i izborila promociju u Ligu A, a Kolega je nastupila u sve tri utakmice. Za reprezentaciju je nastupila i Lucija Vunić koja također ima ‘kualjske’ korijene.

Mlade ‘Vatrene’ su u prvom susretu pobijedile Armeniju s 5-0, uslijedila je još uvjerljivija pobjeda protiv vršnjakinja iz Kazahstana 7-0, da bi uspješan niz dovršile protiv Litve pobjedom 2-0.

Inače, Kristiana Kolega nastupa za američku akademiju Susa, a svakog ljeta trenira u Sutomišćici sa Svetim Mihovilom, koji joj je povodom debija u dresu reprezentacije uputio čestitku preko društvenih mreža.

“Čestitke Kristiani Kolegi na debiju u najsvetijem dresu. Kristiana i njena braća Niko i Marko, žive u New Yorku, no svako ljeto treniraju sa nama. Bravo Kristiana!”, čestitali su joj iz NŠK Sveti Mihovil.

​​​​​​​​​

Reci što misliš!