Sport

#skijanje

Leona Popović izborila drugu vožnju u Areu

Leona Popović izborila drugu vožnju u Areu
Luka Stanzl/ PIXSELL

Amerikanka Mikaela Shiffrin postavila je najbolje vrijeme (52.75 sekundi) prve vožnje subotnjeg slaloma za Svjetski kup u švedskom Areu, a najbolja hrvatska skijašica Leona Popović je izborila drugu vožnju osvojvši 26. mjesto sa zaostatkom od 2.82 sekundi za vodećom.

Druga hrvatska predstavnica Andrea Komšić nije uspjela ući u najboljih 30, a sa startnim brojem 40 je za Shiffrin zaostala 3.77 sekundi, što joj donijelo 41. mjesto.

Veliku pogrešku već na početku prve vožnje napravila je pobjednica jučerašnjeg slaloma i vodeća u redoslijedu za Mali kristalni globus Slovakinja Petra Vlhova, koja je na kraju zaostala za 2.95 sekundi za Shiffrin i jedva uspjela izboriti mjesto u drugoj vožnji s 27. rezultatom, zaostavši 13 stotinki i za Leonom Popović.

Amerikanki, koja danas slavi 26. rođendan, najveća će konkurentica za pobjedu biti aktualna svjetska prvakinja u slalomu Austrijanka Katharina Liensberger koja je u prvoj vožnji za Shiffrin zaostala samo 19 stotinki. Već trećeplasirana Njemica Lena Duerr zaostaje za 68 stotinki, a unutar jedne sekunde zaostatka je još samo Švicarka Wendy Holdener (+0.92).

Druga vožnja započinje u 13.30 sati.