Sport

Nije dugo trajalo

Jonathan Galloway napustio KK Zadar

Jonathan Galloway napustio KK Zadar
Marko Dimić/PIXSELL

Nepuna tri mjeseca nakon što je stigao u zadarske redove, visoki Amerikanac je napustio Višnjik.

Iako je prilikom potpisa trener Veljko Mršić kazao da je Zadar dobio centra koji će biti jedan od najboljih obrambenih igrača lige, timskog igrača i vođu na treningu, nekadašnji student UC Irvinea na koncu nije zadovoljio očekivanja stručnog stožera. Sezonu je počeo kao rezerva hrvatskom reprezentativcu Darku Planiniću koji je u Donatovom gradu proveo tek nekoliko tjedana te je vrlo brzo postalo jasno da je njegov dolazak bio samo još jedan „pucanj u prazno“ kakvih smo se posljednjih sezona nagledali u Zadru.

Galloway je u svim natjecanjima na parketu proveo točno 102 minute i 44 sekundi pri čemu je najbolju partiju odigrao u prvom kolu HT Premijer lige kada je GKK Šibenka ubacio 11 poena, čemu je dodao i šest skokova. Statistički ohrabrujuć početak karijere u zadarskom dresu vrlo je brzo pao u vodu, a nedoraslost zahtjevima koji su preda nj postavljeni najbolje se vidjela na regionalnim parketima gdje je u tri susreta ukupno zabio tek tri koša, sva tri crnogorskom Mornaru u prvom kolu.

Solidnoj obrani unatoč, Galloway se nije pokazao dovoljno dobrim u konkurenciji Domagoja Vukovića i Jure Planinića, a dolaskom Chinanua Onuakua u potpunosti je ispao iz rotacije te će ostati samo jedan od brojnih prolaznika u nekada trofejnom klubu.