Sport

Nogomet

Josip Radošević: S Brondbyem želim trofeje a Hajduku sreću

Josip Radošević: S Brondbyem želim trofeje a Hajduku sreću
Ivo Čagalj/PIXSELL

Donedavni dokapetan i do ovog mjeseca jedan od ključnih nogometaša splitskog Hajduka, Josip Radošević, debitirao je za Brondby s kojim se nada osvajanju danskog prvenstva te ulasku u grupnu fazu Europske lige. U razgovoru za Hinu iznio je prve dojmove nakon iznenadnog odlaska s Poljuda te uoči derbija s Kopenhagenom.

“Zadovoljan sam kako su me primili u klubu. Brondby je jako dobro organiziran, odmah se vidi se da ovdje ima reda, zna se tko što radi. Grad je, pak, baš po mjeri za život, uređen je i pun pogodnosti za lijep život“, kaže 24-godišnji vezni igrač. „Sve ono što sam znao o njima, i što sam čuo, sada su opravdali. Vidi se da je to jedan od najvećih klubova u Danskoj“, dodaje.

Brondby, deset puta prvak Danske, ove sezone namjerava doći do naslova kojeg je posljednji put osvojio 2005. godine. Titula mu je izmakla prošle sezone kada je nakon doigravnja pehar podigla momčad Midtyllanda. U Brondbyvesteru, gradu udaljenom 14 kilometara od glavnog grada Kopenhagena, posegnuli su za hrvatskim nogometašem kako bi učvrstili vezni red.

„Igrat ću na poziciji zadnjeg veznog, što ovdje nazivaju „šestica“. Trener traži od mene da dajem stabilnost momčadi. U prvoj utakmici sam pritiskao protivnika na čitavom terenu. Trener također zahtijeva da budem pokretač napada te da u ulozi stabilizatora sve to držim povezanim“, kaže Radošević.

U nedjelju je upisao prvi nastup. Brondby je pred svojom publikom s 2-0 pobijedio ekipu Nordsjӕlanda.  „Intenzitet utakmice je bio snažan a navijači su me sjajno primili. Priredili su mi dobrodošlicu pa mi je bilo doista veliko zadovoljstvo igrati pred njima. Domaća publika je došla u velikom broju te mi se zasad sviđa sve što sam doživio ovdje“, napominje.

Drugi pogodak u toj utakmici zabio je 28-godišnji hrvatski napdač Ante Erceg, također nekadašnji igrač Hajduka. On je ondje došao prije dva mjeseca.

„Ante se našao u pravoj poziciji, čime je pokazao osobinu istinskog golgetera. Izuzetno mi je drago što smo ovdje zajedno, također mi je pomogao u puno stvari s obzirom da je došao u klub malo prije mene. On se brzo prilagodio tako da sam mu zahvalan što i meni pomaže da se što prije priviknem. Družimo se u slobodno vrijeme. Sigurno je da će nam zajedno biti lakše i zabavnije igrati“, kaže Radošević.

Erceg je u prva četiri kola zabio dva gola te je jednom asistirao.

Njih su dvojica zapela za oko ljudima iz Brondbya prije godinu dana kada je u trećem pretkolu Europske lige taj klub igrao protiv Hajduka. U Danskoj je bilo 0-0 a u uzvratu je Hajduk slavio s 2-0. Erceg je zabio oba gola.

„Ante je zadovoljan, baš mu se sviđaju i klub i grad, uživa ovdje. Kaže da samo trebamo biti fokusirani na treninge i utakmice, a tako i jest. Dajemo sve od sebe na treninzima, želimo pobjeđivati u utakmicama i u potpunosti opravdati svoj dolazak ovdje“, ističe Radošević.

Nakon što je prošao Brondbya, Hajduk je lani došao na korak do ulaska u skupinu Europske lige no ondje ga je zaustavio Everton. Tribine Poljuda su se zatresle kada je Radošević u 43. minuti s 30 metara zatresao mrežu Engleza za 1-0. No to nije bilo dovoljno za prolaz jer je Everton ubrzo izjednačio te obranio prednost od 2-0 iz prve utakmice. Ta utakmica, međutim, potaknula je Brondby na dovođenje Radoševića godinu dana kasnije.

„Moj odlazak u Brondby odvio se jako brzo, zapravo u dva-tri dana sve se riješilo. Do zadnjeg trenutka sam bio u karanteni s momčadi, nije se znalo hoću li ili neću igrati“, kaže. Već je bio na popisu za prvu utakmicu protiv bugarske Slavije kada je potvrđen njegov transfer. Hajduk je pobijedio pa u četvrtak bez Radoševića nastavlja europsku pustolovinu protiv rumunjskog FCSB-a, bivše Steaue.

„Hajduku želim svu sreću, u prvenstvu, kupu, Europi...pa dokle dođu“, ističe. 


Reci što misliš!